Præcis som når nyuddannede læger afgiver et lægeløfte om at forpligte sig til at anvende sine kundskaber med flid og omhu til samfundets og sine medmenneskers gavn, skal der være et journalistisk løfte blandt journalister, mener Suzanne Bjerrehuus.

Det gav hun udtryk for, da Se og Hør-skandalen mandag aften blev debatteret i Publicistklubben i København

- Jeg ville ønske, at der var et etik-løfte, når man bliver ansat som journalist, for det seneste par år har etikken blandt journalister forandret sig meget. Nu bliver man paranoid, fordi man stoler ikke på journalisterne, sagde hun.

Ken B Rasmussen, Suzanne Bjerrehuus, Trine Villemann og Hans Jørgen Bonnichsen var i panelet med Reimer Bo Christensen som ordstyrer.

Vild diskussion

Under debatten opstod en diskussion mellem Suzanne Bjerrehuus og Trine Villemann om, hvorvidt der skal laves et journalistik løfte - i en tid, hvor journalistikkens troværdighed er presset.

Trine Villemann, dansk journalist, forfatter, debattør og foredragsholder, var lodret uenig og mente ikke, at et journalistløfte vil medvirke til, at journalister ikke bryder etik og moral som i Se og Hør-sagen

- Et journalist-løfte vil overhovedet ikke gøre en forskel. Det handler om vores egen moral og etik som journalister, og så kan vi skændes fra nu af og flere uger frem om, hvorvidt journalisterne på Se og Hør har en moral og etik eller ej. Men i sidste ende er det den enkelte, der afgør, hvor langt man vil gå.

Foto: Camilla Rønde