Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Forsvarsadvokat mener ikke, at det ser så sort ud for gymnasielæreren, der sidder bag tremmer, efter en ældre mand mistede livet i sit hjem.

Den 34-årige gymnasielærer fra det sydlige Jylland, der i disse uger sidder bag tremmer, efter den 74-årige Ernst Ellebye mistede livet, har det, ifølge sin advokat, ‘ufatteligt skidt’, ligesom der er meget han ‘ikke kan huske’.

Politiet mener, at gymnasielæreren har dræbt den ældre mand efter en julefrokost, men sagen er ikke så enkel, som den ser ud, lyder det fra lærerens forsvarsadvokat:

- Han er meget rystet. Han er en meget pæn og ordentlig mand, siger advokat Jørn Svanberg til BT.

Gymnasielæreren er efter en julefrokost på sin arbejdsplads tilsyneladende gået ind i den forkerte opgang og endt i håndgemæng med Ernst Ellebye, der efterfølgende døde efter slag med det politiet kalder ’en stump genstand’. Gymnasielæreren blev anholdt i den ældre mands lejlighed, og dagen efter fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger.

I arresten har han haft samtaler med sin forsvarsadvokat, der i dag er optimist.

- Hvis det, han siger til mig, er rigtigt, så ser det ikke så sort ud for ham. Han vil stå betydeligt bedre, end det ser ud nu. Og der er meget, der tyder på, at det han siger til mig, er sandt, siger Jørn Svanberg, der tilføjer:

- Da jeg fik sagen, synes jeg, at det så håbløst ud, sådan ser jeg ikke på det i dag. Det er næsten usandsynligt - faktisk helt usandsynligt - at en pæn og afholdt gymnasielærer som ham skal have gjort sådan, siger Jørn Svanberg.

I går blev gymnasielæreren i BT af kolleger beskrevet som ’en rigtig sød fyr’ og en ’fantastisk sympatisk og omsorgsfuld person’. Det fremgik også af gårsdagens avis, at vicepolitiinspektør Bent Thuesen er ’overbevist om, at de har denne rette drabsmand’.

Dermed tyder meget på, at der er forskellige udlægninger af, hvad der præcist er foregået mellem den nu afdøde og den sigtede, der, ifølge BTs oplysninger, ikke kendte hinanden. I grundlovsforhøret var den ældre mand ikke død, hvorfor gymnasielæreren ikke blev sigtet for drab. Sådan vil sigtelsen dog formentlig lyde, når han igen møder i retten, vurderer Svanberg, der alligevel er optimist på sin klients vegne.

Lørdag blev Ernst Ellebye, der var både far og bedstefar, bisat fra den lokale kirke.