Ross Brawn har fortrudt.

I et nyligt interview udtalte Michael Schumachers mangeårige ven sig i positive vendinger om den genoptræning, den tidligere racerkører er i gang med efter sin skiulykke for snart tre år siden.

Nu lyder det i stedet i et interview med The Guardian.

»Jeg blev citeret for at sige, at han fik det bedre, og det var ikke det, jeg i virkeligheden mente,« siger Ross Brawn:

»Familien udfører rekonvalescensen privat, og det må jeg respektere. Så jeg ville ikke kommentere på hans tilstand ud over at sige, at vi i fremtiden håber ekstremt meget på at igen få lov at se Michael, som vi kendte ham tidligere.«

Michael Schumachers familie har gennem hele forløbet været tavse om den i dag 47-årige tyskers tilstand. Kun én enkelt gang har man været tvunget til at komme med en konkret indrømmelse.

Ross Brawn og Michael Schumacher har en glorværdig fortid sammen gennem mere end 20 år.

Førstnævnte var chefen, sidstnævnte sad i raceren – og det gav i alt syv VM-titler hos Benetton og Ferrari fra 1994 til 2004.

Derfor var det en rystende besked at få i 2013, da nyheden om Michael Schumachers tragiske skiulykke havde fundet sted i de franske alper.

»Jeg var på vej til Skotland for at holde nytår, da hans personlige assistent ringede. Vi aflyste alle planer og tog ned for at se til ham,« fortæller Ross Brawn til The Guardian:

»Det var frygteligt traumatisk for familien og chokerende for os. Michael havde så stærk en karakter, og igennem hele sin karriere led han kun en gang af et brækket ben. Ironien i, at det skulle ske, mens han levede et mere roligt liv, var frygtelig,« siger Ross Brawn.

German Ferrari driver Michael schumacher (L) and his technical director Ross Brawn watch TV screen 30 June 2000 in the pits of the Magny-Cours racetrack, during the first free practice session, two days before the 86th French Formula One Grand Prix. (ELECTRONIC IMAGE) AFP PHOTO SAMIRA BOUHIN
German Ferrari driver Michael schumacher (L) and his technical director Ross Brawn watch TV screen 30 June 2000 in the pits of the Magny-Cours racetrack, during the first free practice session, two days before the 86th French Formula One Grand Prix. (ELECTRONIC IMAGE) AFP PHOTO SAMIRA BOUHIN Foto: SAMIRA BOUHIN
Vis mere

Han og familien besøger stadig Michael Schumacher, der i dag opholder sig på familiens store hus ved Genevesøen i Schweiz.

»Vi besøger ham og håber på, at han en dag vil komme sig,« siger Ross Brawn.

I interviewet med The Guardian fortæller den tidligere motorsportschef, der i øvrigt står foran en Formel 1-comeback i en mere overordnet rolle, at Michael Schumacher som racerkører overstrålede alt og alle.

»Han var den bedste af alle ikke kun for sine kørerevner, men også for sin evne til at være en afgørende del af Benetton og Ferrari. Han var en drøm at arbejde – og Michael har været den eneste kører af den kaliber, som jeg har arbejdet med, men han er min ven, så jeg er nok partisk,« siger Ross Brawn.

I sin tid som chef på diverse hold stod han bag ikke mindre end 20 VM-titler.