Foto: Mathias Kniepeiss

McLaren er langt efter de hurtigste team i Formel 1-feltet. Den konklusion blev hugget i granit i Canadas Grand Prix. Kevin Magnussens sluttede godt nok i VM-pointene på en niendeplads, men det var ikke på grund af overhalinger og flot kørsel. Tværtimod lukrerede danskeren på de andres fejl og uheld.

Kevin Magnussen lå egentlig til at slutte som nummer 11, men et vanvittigt uheld på sidste omgang sendte danskeren op i pointene. Fra en position som nummer fire forsøgte Massa at angribe Sergio Perez, men forsøget gik helt galt. Williams-køreren hamrede ind i Perez' baghjul og sendte begge kørere direkte ind i dækmuren. Heldigvis så begge kørere ud til at være okay.

Jensen Button nød også godt af uheldet, der sendte ham op på fjerdepladsen.

TV: Kæmpe dramatik og sammenstød fra start i Canada


Er du på mobilen, kan du se klippet her

Kevin Magnussen begyndte løbet som nummer 12 og fik egentlig en god start, hvor han lagde an til en overhaling på første omgang - men danskeren kom en smule for langt ud i et sving, hvilket betød af Nico Hulkenberg kunne smutte forbi.

Bedst som McLaren-køreren skulle forsøge at tilbageerobre den placering kom safty car'en på banen. De to Marussia-biler stødte sammen, og Jules Bianchi endte i hegnet med en totalsmadret bil. Først otte omgange senere var banen blevet ryddet, så løbet kunne blive givet frit igen.

Trods pladsen langt tilbage i feltet formåede Kevin Magnussen dog ikke for alvor at presse de forankørende.

Oppe foran var Mercedes-racerne suveræne fra løbets begyndelse. Godt nok fik Sebastian Vettel overhalet Lewis Hamilton på første omgang, men englænderen svarede hurtigt igen og kom uden problemer forbi. Herefter begyndte jagten på teamkammerat Nico Rosberg.

Efter 40 ud af de 70 omgange problemer løb begge Mercedes-racere dog ind i problemer. Både Hamilton og Rosberg meldte tilbage til pitten, at de havde problemer med motorkraften - og de tabte to-tre sekunder til konkurrenterne på hver omgang.

Derfor faldt forspringet, der ellers var på 30 sekunder, hurtigt - og da både Hamilton og Rosberg gik i pit overtog Felipe Massa føringen. Det var første gang i sæsonen, at en Mercedes-racer ikke lå i front.

På 47. omgang blev Mercedes' problemer endnu værre. Hamilton og Rosberg lå sloges om andenpladsen, men pludselig satte englænderens bremser ud. Problemerne tvang ham til at udgå for anden gang i sæsonen.

TV: Se Hamilton udgår her

 
Er du på mobilen, kan du se klippet her
 
Samtidig gik Massa i pit, og dermed var Nico Rosberg tilbage i front, mens Sergio Perez var oppe på andenpladsen. Marcedes-raceren fik noget af farten tilbage og var i stand til at forsvare sig indtil næstsidste omgang. Her kørte Red Bull-køreren Daniel Ricciardo forbi og sikrede sig sin første sejr i karrieren. Nico Rosberg sluttede som toer, og Sebastian Vettel tog tredjepladsen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.