'God' og ikke langt fra at ramme toppen af karakterskalaen.

Sådan lyder udlandets dom over Kevin Magnussen, efter danskeren sluttede som nummer fem ved det østrigske Grand Prix søndag eftermiddag.

For den danske Formel 1-kører gjorde det flot, selvom han måtte se sig slået af Haas-holdkammeraten Romain Grosjean, der sluttede som nummer fire.

»Magnussen er sluttet i top seks flere gange i denne sæson end i resten af hans Formel 1-karriere, og med 12 løb tilbage, har danskeren passeret Grosjeans bedste score med Haas (29 point) efter endnu en fremragende placering som nummer fem i Østrig,« skriver PlanetF1 om danskeren.

Mediet fremhæver desuden, at det endelig også lykkedes for Grosjean at hente point til Haas.

Karakter: 8.5 ud af 10

Og hos adskillige andre udenlandske medier høster danskeren store roser for weekendens præstation.

Readmotorsport skriver følgende om danskeren:

»For første gang siden sæsonstarten stod Magnussen i skyggen af holdkammeraten i weekenden. Konkurrencen mellem de to holdkammerater var dog tæt i Østrig. En lille fejl i det sidste sving i den sidste omgang i kvalifikationen blev afgørende lørdag. Under selve løbet var det en fordel, at Grosjean gjorde pitstop under 'virtual safety car'-perioden, mens Magnussen kørte i pitten senere. Havde det ikke været for fejlen i kvalifikationen, havde begge Haas-kørere fået topkarakter,« skriver mediet.

Karakter: 9 ud af 10

Kevin Magnussen i bilen under det østrigske Grand Prix.  Vis mere

Sky Sports har også givet en vurdering af Kevin Magnussen:

»I ni løb i år er det nu blevet til fire placeringer i top seks til Kevin Magnussen, der dog måtte se sin holdkammerat klare det bedst. Der var ikke langt mellem de to Haas-biler i weekenden: Grosjean slog Magnussen med to tiendedele i kvalifikationen og så med to sekunder på løbsdistancen. I modsætning til sin holdkammerat, kørte danskeren ikke i pitten under 'Virtual Safety Car', men han fortsatte derimod 13 runder mere og skulle altså forbi Esteban Ocons Force India, før han (Magnussen, red.) fokuserede på, at dækkene ikke gik i stykker til sidst.«

Karakter: 8.5 ud af 10

F1i skriver:

»Ikke helt på ligefod med holdkammeraten, men K-Mag gjorde det stadig godt i sit Grand Prix nummer 50 for Haas. Danskeren kørte rent hele dagen, og mens et par af dem foran ham udgik, kunne han tilføje yderlige ti point til sin sæson og dermed passere Alonso i kørernes regnskab.«

Karakter: 8.5 ud af 10

Kevin Magnussen kørte godt men måtte dog se sig slået af Romain Grosjean i Østrig. Vis mere

Alle på Haas-teamet var da også yderst tilfredse efter søndagens løb. Gene Haas gik rundt med et smil, og Romain Grosjean kastede sig i armene på de jublende mekanikere. Haas' teamchef Guenther Steiner blev tiljublet af danske fans, der hyldede ham på nogle t-shirts, og Kevin Magnussen var en meget glad mand, da han skulle sætte nogle ord på løbet:

»Det her resultat betyder sindssygt meget for os. Det er stort boost for os i mesterskabet. Nu ligger vi nummer fem i konstruktør-mesterskabet, og jeg ligger nummer syv i kørermesterskabet. Så det må man sige er et boost,« sagde Kevin Magnussen til B.T. Sport søndag aften.