Lyt til artiklen

Det har ikke været en overbevisende sæson for Haas-køreren Nikita Mazepin.

Ved det portugisiske grandprix var han blandt andet over et minut langsommere end sin teamkammerat, og han er endt absolut sidst i samtlige løb i den igangværende sæson.

For der har været lidt problemer for Mazepin, som også har forhindret de andre kørere i at levere toppræstationer. Forud for weekendens løb i Barcelona fik han en 'tre-placerings-straf' for at forhindre Lando Norris i at færdiggøre en tid. En straf, der ikke betød noget for Mazepin, fordi han alligevel havde kvalificeret sig sidst.

Årsagen til problemerne skyldes manglende respekt, mener tv-vært og tidligere racerkører Nicolas Kiesa

Foto: HANDOUT
Vis mere

»Han mangler den her respekt overfor at gøre, hvad der bliver sagt, og holde etiketten i blandt andet kvalifikationerne,« fortæller Nicolas Kiesa i forbindelse med løbet i Barcelona.

Nicolas Kiesa forsvarer dog også Mazepin i samme sammenhæng.

Han fortæller, at alle i sporten har været usportslige på en eller anden måde på vej mod toppen.

Mazepin blev en af Haas' to racerkører forud for den igangværende sæson, blandt andet fordi hans far har pengene, til at Haas kan få lov til at race.

Russiske Mazepin i den meget russisk-lignende Haas-racer.
Russiske Mazepin i den meget russisk-lignende Haas-racer. Foto: DAVIDE GENNARI
Vis mere

»Der, hvor det hænger lidt, det er opførslen og etiketten ude på banen, når pludselig du ved, at lige meget, hvad du gør, betaler fars firma. Det kommer man ikke med fra skandinaviske lande. Vi er nødt til at opføre os ordentligt, vi kan ikke gøre så meget på eget initiativ, før vi har fortjent retten til at sige, at 'nu er jeg dygtig nok',« lyder det også fra Kiesa, som selv har kørt Formel 1.

Nikita Mazepin har sammen med teamkammeraten Mick Schumacher endnu ikke fået point ved dette års verdensmesterskab. Schumacher har været bedst indtil videre.