Der lyder umiddelbart kedeligt: Lewis Hamilton har nu vundet tre af årets fire første grandprixer.

Men i realiteten er Formel 1-VM 2021 tættere end i mange år, og søndagens spanske grandprix på Circuit de Barcelona-Catalunya blev endnu en knivskarp kamp mellem Mercedes-stjernen og Max Verstappen (Red Bull).

Hamilton startede fra pole position, men Verstappen tog føringen i første og andet sving. Med en skarp manøvre trak han ind foran englænderen, der valgte at trække sig – alternativet var et sammenstød foran 18 andre Formel 1-biler.

»Jeg gav ham så meget plads som muligt, og jeg kunne godt have været lidt mere aggressiv. Men jeg ser et Formel 1-løb som en maraton – ikke et sprint,« sagde Hamilton efter løbet.

Lewis Hamilton (t.h.) blev presset af Max Verstappen i første sving, men tog senere føringen tilbage præcis samme sted.
Lewis Hamilton (t.h.) blev presset af Max Verstappen i første sving, men tog senere føringen tilbage præcis samme sted. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

Verstappen holdt føringen i første halvdel af løbet, der blev afgjort af Red Bulls og Mercedes' forskellige pitstop-strategier. Verstappen kørte ind til sit eneste stop efter bare 24 omgange, mens Hamilton stoppede både på 27. og 42. omgange.

To stop viste sig at være den hurtigste løsning på Circuit de Barcelona-Catalunya, og Hamilton kunne med sine friske dæk tage føringen fra Verstappen blot seks omgange fra det ternede flag. Det skete på præcis samme sted – ved indstyringen i første sving – som Verstappen havde snydt ham i starten.

»En et stop-strategi er potentielt bedst, men jeg ved fra tidligere år, hvor svært det er at holde liv i dækkene, hvis man kun skifter én gang. To stop var et gamble – men i sidste ende en superstrategi. Stærkt arbejde af hele teamet,« sagde Hamilton om sine to stop.

Max Verstappen, der vandt Emilia Romagna-grandprixet og er blevet nummer to i de tre løb, Hamilton har vundet i år, sagde:

»Vi skal ikke være tilfredse med andenpladser, men i dag var det nok det bedste, vi kunne få ud af det. Jeg var simpelt hen en lille smule langsommere end Lewis.«

Næste afdeling af VM køres i Monte Carlo om 14 dage. Inden løbet i det lille fyrstedømme er Hamilton nu 14 point foran Verstappen.

»Jeg er vild med den kamp, vi har i år. Det er tydeligt, at både vi og Red Bull har det, der skal til for at vinde VM, og jeg glæder mig til resten af sæsonen,« sagde Hamilton.