Tom Kristensen og Kevin Magnussen.
Tom Kristensen og Kevin Magnussen.

Kevin Magnussen skal i denne sæson gøre sig uundværlig i Formel 1. Sådan lyder opfordringen og forventningen fra kongen af dansk motorsport, den ni-dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen.

Havde det ikke været for Kevin Magnussens personlige sponsors pengepung, er det ikke sikkert, at han havde fået comeback i Formel 1.

Tilskuddet på anslåede 50 mio.kr. fra milliardæren Anders Holch Povlsen er dog ingen skam, og Kevin Magnussen fik blot den økonomiske hjælp, som flere andre af sportens superstjerner fik i begyndelsen af deres karriere i Formel 1.

f12353532525235235235

Men efter denne sæson skal det gerne være slut med at betale for Kevin Magnussens vedkommende. Den 23-årige dansker skal til den tid være en kører, som Formel 1 betaler millioner for at blive i sporten. Sådan lyder håbet fra den tidligere racerkører Tom Kristensen.

»Kevin skal etablere sig og blive respekteret i feltet, sådan at sponsorerne kommer til ham og vil på bilen på grund af de resultater, som han og Renault laver,« siger Le Mans-kongen til BT.

Magnussen AUTO-F1-RENAULT

Der har de seneste uger været talt meget om, hvilke resultater Kevin Magnussen og Renault vil være i stand til at hente, når sæsonen begynder den 20. marts i Melbourne, Australien. Men det er på den længere bane, at Kevin Magnussen skal vise sit Formel 1-potentiale.

»Det vil være bedst, at han får en rigtig god sæson, og derefter kommer på den positive- og fortjente lønningsliste. Det er det, jeg håber, at han får ud af denne sæson,« siger Tom Kristensen, der også har bidt mærke i, at der allerede tales meget om duellen mellem Kevin Magnussen og hans nye teamkollega Jolyon Palmer.

Tom Kristensen (tv.) og Kevin Magnussen til et Le Mans-pressemøde tilbage i 2013

»Man skal huske på, at Jolyon Palmer har vundet et GP2-mesterskab, og han har jo en lobby bag sig. Men jeg forventer, at Kevin sætter sig igennem, når han er i bilen, og på den baggrund vil være attraktiv for Formel 1 i årene fremover. Forhåbentlig kan Kevin blive en mindre del af det politiske spil, der kræver, at han hele tiden kommer med penge,« siger Tom Kristensen og tilføjer:

»Man skal i første omgang takke Kevins personlige sponsor, for det er ham, der i sidste ende har gjort det muligt, at Magnussen fik chancen igen. Derfor er det også vigtigt, at Kevin nu viser teamet en retning, og at han bruger meget tid på at give feedback til sine ingeniører og skabe en god tone og omgang med teamet.«

588

Kevin Magnussen har under testdagene i Barcelona kørt enkelte hurtige tider, men det er alt for tidligt at udlede noget om Renaults styrke på den baggrund, mener Tom Kristensen.

»Man skal ikke lægge for meget i det nu, men det er fedt at se, at Kevin er glad. Der kan man bare se, hvor meget man lærer af at køre en Le Mans-bil, ik'? Nu er han tilbage i fuld vigør,« siger den tidligere racerkører med en henvisning til Kevin Magnussens testdag hos Porsche.

luisestyrerf1

Sidst Kevin Magnussen var i Formel 1, svigtede nerverne, da der for alvor kom pres på internt hos McLaren mod sæsonens afslutning. Tom Kristensen ser dog en mere moden Magnussen nu.

Kevin Magnussen under årets testkørsel med Renault.

»Kevin er stærkere end dengang. Der er en helt anden forventning nu, og McLaren kunne ikke leve op til de forventninger, der var dengang. Kevin havde en stærk debutsæson, men det er ikke alle, der har kunnet gennemskue, hvor McLaren stod. Det har vi set de seneste år, og det er et team, der har ramt et katastrofalt niveau, og det gik ud over Kevin,« fastslår Tom Kristensen.

x3

Selvom han ikke er meget for at sætte tal på, så fortæller Tom Kristensen alligevel, hvilke forventninger han har på resultatsiden til sin danske landsmand.

»Når Kevin selv siger, at han håber at komme i top 10, så er det det, jeg forventer af ham. Det er absolut muligt,« siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.