Michael Schumachers tidligere chef melder sig nu på banen med et dybfølt forsvar af den tyske legendes eftermæle.

Ross Brawn, der var Schumachers chef hos både Benetton og Ferrari, mener nemlig, der er tegnet et forkert billede af den syvdobbelte verdensmester.

Det siger han i Sky-dokumentaren 'Race to Perfection'.

Michael Schumacher havde ry for at være fuldstændig kompromisløs, kynisk og til tider direkte modbydelig, og det skaffede ham en del fjender i Formel 1-feltet.

Foto: JOSE JORDAN
Vis mere

Men sådan var Schumacher – der i dag lever afskåret fra offentligheden efter en alvorlig hovedskade – slet ikke.

I hvert fald ikke ifølge Ross Brawn.

»Jeg ved ikke, om han på en måde nød det indtryk, han fik skabt, fordi han var en ret intimiderende karakter på mange måder.«

»Men hvis du kendte ham personligt, så var han ganske modsat – meget engageret og meget personlig,« siger Brawn ifølge The Sun i dokumentaren.

Foto: DIEGO AZUBEL
Vis mere

Derfor forklarer den tidligere chef hos Ferrari og Benetton også, at mange blev positivt overraskede, når så rent faktisk mødte Michael Schumacher.

»Mange gange, når jeg præsenterede ham for folk, som troede, han var en rædselsfuld, frygtelig karakter, så endte de med at ændre fuldstændig holdning, når de lærte ham at kende.«

»Det skete så mange gange, for der var den Michael, som kørte racerløb ude på banen, og så var der den anden Michael uden for racerbanen, som var et menneske.«

»Mange af dem, der har kørt racerløb mod ham, har en anden mening, men jeg kender ikke nogen, som har arbejdet med Michael, der synes noget dårligt om ham på grund af hans integritet, hans dedikation og hans menneskelige side,« siger Ross Brawn.

Samtidig giver Brawn udtryk for, hvor trist han er over, at Michael Schumacher siden 2013 har lidt af en hjerneskade efter en voldsom skiulykke.

»Han var et meget stærkt medlem af ethvert hold, han var en del af, og det er en tragedie, hvad der er sket – men han er et dejligt menneske,« siger Ross Brawn i tv-dokumentaren.