For ti år siden gik det galt for Michael Schumacher.

Formel 1-legenden forulykkede på ski, og er sidenhen ikke blevet set i offentlighed, hvorfor hans tilstand er en gåde.

I et nyt interview, der markerer årsdagen for mareridtet, fortæller hans racerbror Ralf Schumacher om den smerte, han ikke kan få væk, selvom tiden går. Han afslører også omfattende forsøg for at få brormand Michael i bedre stand. 

»Jeg savner min Michael fra dengang. Livet er uretfærdigt engang i mellem. Michael var ofte heldig, men så kom denne tragiske ulykke. Takket være moderne medicinske muligheder er der gjort meget, men stadig er intet det samme som det plejede at være,« siger han til Bild.

Michael Schumacher og konen Corinna.
Michael Schumacher og konen Corinna. Foto: Oliver Multhaup/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Denne skæbne har ændret vores familie. Hans ulykke var en meget forfærdelig og drastisk oplevelse for mig. Men ikke kun for mig, også for Michaels børn, især for unge Mick, der var teenager dengang. Desværre er livet ikke altid retfærdigt, og der var meget uheld involveret.«

Han går ikke i detaljer med Ferrari-kongens nuværende levevis, men beretter smukt om barndommen, hvor der trods en alderforskel på seks år var et tæt bånd mellem ham og hans bror.

De sov sammen gennem mange år, hvor familien ikke havde råd til nye senge, og især på racerbanen havde han glæde af Michaels erfaringer.

»Han var altid ved min side,« fortæller Ralf Schumacher.

Michael Schumacher var på toppen og hang ud med alle de store, da han var frisk. Her topmodel Kate Moss.
Michael Schumacher var på toppen og hang ud med alle de store, da han var frisk. Her topmodel Kate Moss. Foto: Michel Gangne/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Den yngre Schumacher havde selv en ti-årig karriere i Formel 1, men kom naturligt nok ikke i nærheden af broderens legendariske syv VM-sejre i verdens bedste motorsportsklasse.

Siden har Michael Schumachers søn Mick været en del i det fine selskab.