For er par uger siden brokkede Max Verstappen sig over, at hans Red Bull-teamkammerat, Sergio Perez, ikke hjalp ham nok i VM-fighten med Lewis Hamilton (Mercedes).

Søndag reddede Perez med flot, aggressiv kørsel i Baku Verstappens VM-føring.

Verstappen tog hurtigt føringen i Aserbajdsjans Grand Prix, og bag ham holdt Perez effektivt Hamilton tilbage på tredjepladsen. Hollænderen var på vej til en sikker sejr og en udbygget VM-føring, da højre bagdæk kollapsede på langsiden tre omgange før mål.

Her kører bilerne over 300 kilometer i timen, og Red Bull-raceren blev sendt ind i barrieren med voldsom kraft. Verstappen var heldig at slippe uskadt fra ulykken, men var forståeligt nok bitter over at miste sejren.

Max Verstappen var på vej mod en sikker sejr i Baku, da hans bagdæk kollapsede med tæt på 300 km/t.
Max Verstappen var på vej mod en sikker sejr i Baku, da hans bagdæk kollapsede med tæt på 300 km/t. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

»Shit-shit-shit,« råbte han, da han steg ud af Red Bull-vraget og sparkede til det ødelagte bagdæk.

Med vragstumper spredt over et stort område valgte løbsledelsen at stoppe løbet, mens der blev ryddet om. Omstarten til de tre resterende omgange kom efter en halv time pause, og her reddede Perez dagen for både Red Bull og Verstappen.

Perez og Hamilton startede i første række, men i første sving fremprovokerede Perez en sjælden fejl fra englænderen. En placering mellem de otte første havde været nok for Hamilton til at overtage VM-føringen, men nu måtte han en tur af banen, og han sluttede det korte sprintløb helt nede på 15.-pladsen.

»Det var synd for Max – han havde fortjent at vinde. Men det blev alligevel en fantastisk dag for os,« sagde Perez efter sejren.

Lewis Hamilton måtte en tur af banen efter en fejl i første sving efter omstarten i Baku.
Lewis Hamilton måtte en tur af banen efter en fejl i første sving efter omstarten i Baku. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

Uden point til hverken Verstappen eller Hamilton beholder hollænderen VM-føringen med 105 point mod englænderens 101. Perez rykker op på tredjepladsen med 69.

Med et par af favoritterne ude kunne Sebastian Vettel tage andenpladsen for Aston Martin, og Pierre Gasly blev nummer tre for Alpha Tauri.