Foto: YASUYOSHI CHIBA

Der har ikke været meget nyt om Michael Schumacher, siden han for mere end to år siden kom galt af sted på en skitur og måtte ligge i koma i flere måneder.

Kort før jul skrev det tyske magasin Bunte så, at den tidligere Formel 1-stjerne kunne gå ved hjælp af en hjemmehjælper, men det blev pure afvist af Schumachers talskvinde Sabine Kehm.

MOTOR-RACING/SCHUMACHER

Nu åbner hun så selv lidt op for, hvorfor der ikke siver meget ud om Schumachers tilstand. Han havde nemlig et hemmeligt ønske inden ulykken.

»Michael sagde engang under en længere snak: "Du behøver ikke at ringe til mig i det næste år. Jeg forsvinder". Jeg tror, det var hans hemmelige drøm at kunne gøre det en dag. Det er derfor, at jeg nu stadig vil beskytte hans ønske ved ikke at lade noget sive ud,« siger Sabine Kehm ifølge The Mirror.

Michael Schumachers ulykke var en nyhed af de større. En superstjerne, der bliver ramt af så ulykkelige omstændigheder, var ikke noget, der kunne gå ubemærket hen. Derfor var der også voldsom belejring af det hospital, som Schumacher blev indlagt på.

Schumacher

Og der skulle ekstraordinær sikkerhed til, for at den tidligere Ferrari-kører kunne komme til sig selv i fred. For folk var klar til at sælge alt nyt om tyskeren.

»Vi var nødt til at sikre hospitalet og rekruttere sikkerhedsvagter. Vi var nødt til at holde journalisterne væk, fordi det ville have været svært rent medicinsk. Jeg forstår, at det skal rapporteres, og at folk er interesserede. Men jeg mener også, at man som journalist skal spørge sig selv hvad og hvordan man rapporterer,« siger Sabine Kehm.

»Der var også flere tilfælde med andre patienters venner og familie, der forsøgte at få penge af journalister. De gik rundt og tilbød information om Michael. Læger blev spurgt af besøgende, om de ville være i stand til at tage et billede med deres telefon, og om der var muligheder.«

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.