Kevin Magnussen har fremtiden på plads i Formel 1 med en toårig kontrakt hos det amerikanske Team Haas. Men det er ikke takket være hans præstationer i dette års grandprix-løb. I hvert fald ikke hvis man spørger det internationalt anerkendte motorsportsmedie Autosport.

Her er der ikke blevet plads til danskeren på top 10 over årets kørere. Og endnu mere overraskende har man forbigået den tyske verdensmester Nico Rosberg, da man skulle pege på årets bedste kører.

Den hæder går i stedet til Daniel Ricciardo, som kører for Red Bull-mandskabet. Den 27-årige australier kan se tilbage på en sæson med en enkelt sejr i Malaysia og en sammenlagt tredjeplads, og det er tilstrækkeligt til at imponere Autosport.

På andenpladsen kommer den detroniserede verdensmester Lewis Hamilton, der endte bare fem point efter Mercedes-holdkammeraten Nico Rosberg.

Den hollandske komet Max Verstappen bliver kåret til årets tredjebedste kører foran verdensmester Rosberg, som kort efter det sidste grandprix har erklæret, at han stopper i Formel 1.

Her er den komplette oversigt over top 10 i 2016 ifølge Autosport:

1. Daniel Ricciardo, Red Bull
2. Lewis Hamilton, Mercedes
3. Max Verstappen, Toro Rosso
4. Nico Rosberg, Mercedes
5. Fernando Alonso, McLaren
6. Carlos Sainz jr., Toro Rosso
7. Sebastian Vettel, Ferrari
8. Valtteri Bottas, Williams
9. Nico Hülkenberg, Force India
10. Sergio Perez, Force India

Udover Kevin Magnussen er det værd at bemærke, at der heller ikke blev plads til hverken Kim Raikkonen, der ellers blev nummer seks i den samlede stilling, Magnussens kommende holdkammerat Romain Grosjean, Jenson Button eller Felipe Massa på Autosports top 10.

Andre læser også