Kevin Magnussen (th.) tabte første opgang mod Jolyon Palmer, vurderer man i udlandet.
Kevin Magnussen (th.) tabte første opgang mod Jolyon Palmer, vurderer man i udlandet. Foto: PAUL CROCK

Det koster at tabe til sin holdkammerat – ikke mindst når vedkommende er debutant.

Det må Kevin Magnussen sande efter indsatsen i det australske grandprix. For hos udenlandske medier, der analyserer søndagens begivenheder i Melbourne bliver Renault-kollega Jolyon Palmer alle steder fremhævet som vinder. Og ikke bare i den interne duel hos det franske Formel 1-team.

Hos Sky Sports bliver Jolyon Palmer fremhævet som én af højdepunkterne i løbet.

»Han så godt ud, ikke?« spørger den britiske tv-station.

I gennemgangen af samtlige kørere får Jolyon Palmer karakteren 9 ud af 10 og bliver fremhævet for at slå Kevin Magnussen i både kvalifikation og i løb.

De to gule Renault-racere lige efter starten på løbet. Jolyon Palmer er forrest, som i hele løbet.

Han bliver også rost for over flere omgange at afværge angreb fra Toro Rosso-kørerne undervejs i grandprixet som ’stor kilde til irritation’ for Max Verstappen og Carlos Sainz jr.

»Han er kommet for at blive,« vurderer Sky Sports om den 25-årige brite.

Samme sted får Kevin Magnussen den noget lavere karakter 7 ud af 10.

»Det var forventet, at Kevin Magnussen ville være førende hos Renault, men blev slået af hans rookie-holdkammerat i både kvalifikation og løb,« lyder det hos Sky Sports, der dog fremhæver, at danskeren kun var to sekunder efter Jolyon Palmer ved afslutningen på grandprixet.

Og at han kom sig godt efter den tidligere punktering.

AUSTRALIA FORMULA ONE GRAND PRIX

Hos Autosport.com er der ligeledes topkarakter til Jolyon Palmer.

Fem kørere må dele førstepladsen, vurderet på indsatsen i det australske: Romain Grosjean (Haas), Jolyon Palmer (Renault), Daniel Ricciardo (Red Bull), Nico Rosberg (Merecedes) og Lewis Hamilton (Merecedes) får alle karakteren ’8’.

Hos Autosport.com får Kevin Magnussen karakteren ’6’ – den laveste givne karakter er ’5’

Vurderingen af danskeren lyder sådan her:

»Magnussen første Formel 1-løb i 12 måneder blev en blandet omgang. Han taber karakterer for at blive udklasseret af sin rookie-holdkammerat, Jolyon Palmer, men han var uheldig med at punktere på første omgang,« lyder det hos Autosport.com, der fortsætter om danskeren:

»Han kørte hæderligt i anden halvdel af løbet. Magnussen satte hurtigere omgangstider end Palmer, indtil han hentede Perez, der ikke kunne bremse, med tre omgange tilbage,« lyder det.

AUTO-F1-RENAULT

Om Jolyon Palmer lyder det hos Autosport.com:

»Han var en af de få med rosende ord om det nye kvalifikationsformat, men han var også næsten nødt til at føle sig opløftet efter at have sneget sig med i Q2 i sidste øjeblik – og efter at have ud-kvalificeret sin højt-rangerede holdkammerat i første forsøg. En fin indsats,« skriver sitet:

»Han manglede Magnussens fart på medium-dækkene i løbet, men afværgrede angrebene fra de hurtigere Toro Rosso-racer i længere tid end forventet. Det kan regnes for en godkendt debut.«

AUSTRALIA FORMULA ONE GRAND PRIX

Formel 1s egen hjemmeside har kåret vindere og tabere i sæsonens første grandprix. Her er Jolyon Palmer én af seks vindere.

Her lyder det:

»Det forsvarende GP2-mester Palmer gav en cool og gennemført præstation i Formel 1-debuten,« skriver F1.com, der lige som alle andre fremhæver, at han slog Kevin Magnussen i løb og kvalifikation.

»Palmer kørte et selvsikkert og modent løb,« lyder det.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.