På søndag er det slut.

Når grandprixet på Sepang International Circuit er slut, er det også slut med at besøge Malaysia for Formel 1-feltet.

Efter at have været med på løbskalenderen siden 1999 vil 2017-udgaven blive den sidste.

Det beklager den danske Haas-kører Kevin Magnussen.

»Jeg har altid nydt banen. Den er ikke dårlig. Den har nogle højhastighedssving, og det kan kørere altid godt lide. Jeg er lidt ked af at se den forsvinde, når den har været med så længe,« siger Kevin Magnussen til holdets hjemmeside.

Malaysias Grand Prix er aldrig blevet nogen økonomisk succes, og det er en af grundene til, at den nu stryges fra Formel 1-sæsonen.

Varmen har også drillet kørerne. Og der er faktisk varmere end i Singapore, hvor det seneste løb blev kørt – det kaldes sæsonens hårdeste.

Det bliver igen varmt for Kevin Magnussen i den kommende weekend. Vis mere

»Det er ret varmt derude. Temperaturerne er højere end i Malaysia, men på en måde er løbet lidt lettere: Det hjælper med nogle længere langsider, hvor man får noget vind på kroppen. I Singapore kører man langsommere og arbejder konstant med at styre, bremse og hæve og sænke farten. Man arbejde hårdere i Singapore end i Malaysia,« siger Kevin Magnussen.

At Formel 1-feltet netop har været i Singapore hjælper ikke på akklimatiseringen til de kommende strabadser.

»Vi var kun så kort tid i Singapore, og for akklimatisere sig, skal man være i forholdene i længere tid end de fire dage, vi var der. Så det gør ikke den store forskel,« siger Kevin Magnussen.

Det samlede antal grandprixer på Sepang International Circuit vil på søndag nå op på 19. Kevin Magnussen har været med to gange.

  • I 2014 blev han nummer ni med McLaren.
  • I 2016 udgik han for Renault.

Du kan selvfølgelig følge løjerne i Malaysia her på BT.dk, hvor vi livedækker træninger, kvalifikation og løb. Der bliver også mulighed for at chatte med BTs Formel 1-korrespondent Peter Nygaard.