Kevin Magnussens franske teamkollega på Team Haas, Romain Grosjean, har sent søndag aften fået frataget de VM-point, han tidligere på dagen optjente ved at køre sig ind på en sjetteplads i Formel 1-grandprixet på Monza-banen i Italien.

Det skyldes, at gulvet i franskmandens Haas-racer ikke har levet op til reglementet. Det har det internationale motorsportsforbund, FIA, vurderet, efter at rivalerne fra Renault klagede over Grosjean efter søndagens ræs.

Haas-fejlen gør, at Grosjean bliver diskvalificeret og mister otte VM-point, og samtidig rykker det amerikanske hold ned bag Renault i konstruktørernes verdensmesterskab.

Her indtager Haas, der skal have rettet fejlen inden Singapores Grand Prix om 14 dage, nu en femteplads - og Renault overtager den prestigefulde fjerdeplads, som gør holdet til 'best of the rest' efter de tre suveræne hold, Red Bull, Ferrari og Mercedes

Renaults protest omfattede ikke Kevin Magnussens bil, der sluttede uden for de pointgivende placeringer, men som må formodes at være magen til teamkammeratens.

Haas skal nu vurdere, om de vil appellere kendelsen.

Mens Grosjean blev nummer seks, sluttede teamkollegaen Kevin Magnussen sidst som nummer 17 i det italienske grandprix.

Her endte Lewis Hamilton (Mercedes) som vinder af grandprixet.

Opdateres.