Et 'første interview' med Michael Schumacher efter skiulykken i 2013 kan nu få konsekvenser for det tyske medie Die Aktuelle.

For en talsperson for Formel 1-legendens familie fortæller til Reuters og ESPN, at de planlægger at gå rettens vej efter den nyeste udgave af bladet.

Her har Die Aktuelle lavet en stor forside med Michael Schumacher og beskrevet, hvordan der på to hele sider er 'det første interview' med den tidligere Ferrari-kører.

Problemet er bare, at mediet slet ikke har talt med tyskeren, selvom 'interviewet' på forsiden bliver solgt som 'en verdenssensation', og der fremgår flere citater, der skulle være fra Schumacher selv. Noget, den verdensberømte familie på ingen måde er tilfreds med.

Sådan ser forsiden på Die Aktuelle ud.
Sådan ser forsiden på Die Aktuelle ud.
Vis mere

Det hele er lavet ved hjælp af en AI-chatbot, en form for kunstig intelligens, der kan imitere at være en kendt person, hvilket mediet også henviser til flere gange.

Michael Schumacher har ikke vist sig offentligt siden den voldsomme skiulykke, der sendte ham i koma og krævede flere operationer.

Han er siden kommet hjem, og det er kun de allernærmeste, der får lov til at besøge ham.

Familien ønsker at respektere hans privatliv, har de understreget flere gange, og derfor er det også kun meget få, der kender hans præcise tilstand.