Kevin Magnussen holder Lance Stroll og Nico Hülkenberg bag sig i Canada.
Kevin Magnussen holder Lance Stroll og Nico Hülkenberg bag sig i Canada.

Det kunne være gået helt galt for Kevin Magnussen.

Det mener den tyske Formel 1-rival Nico Hülkenberg, der var i direkte duel med den danske Haas-kører under det seneste grandprix i Canada.

Her var tyskeren på et tidspunkt på vej til at overhale Kevin Magnussen, der blokerede for Renault-kørerens manøvre ved at svaje til siden.

I et interview med tyske Auto Motor und Sport fortæller Nico Hülkenberg om episoden.

TOP

»Jeg var faktisk halvvejs oppe på siden af Magnussen, hvorefter knægten drejer ud foran mig, som om jeg ikke var der. Jeg konfronterede ham efterfølgende, men han påstod, at han ikke så mig. Det tager vi til efterretning, siger Nico Hülkenberg til Auto Motor und Sport:

»Hvis ikke jeg havde trukket mig, kunne jeg have sendt ham op på tribunen. Det ville have været for vanvittigt, og jeg var nødt til helt at undgå ham – ellers havde mit forhjul rørt hans baghjul, og så var han fløjet ud over banden.«

Nico Hülkenberg kom inden denne sæson til Renault, hvor han netop afløste Kevin Magnussen. Indtil videre med succes. Tyskeren har scoret point i fire af de fem seneste løb. I modsætning til den pointløse Renault-makker Jolyon Palmer, der er kommet under pres om snart 'at levere' fra teamets ledelse.

Badminton BADMINTON-INA

Nico Hülkenberg var dog ikke tilfreds med begyndelsen på løbet, hvor Kevin Magnussen længe holdt Lance Stroll og Nico Hülkenberg bag sig i en duel lige på grænsen af top 10-placeringerne.

»For mig var det mest af alt frustrerende. Jeg kunne køre meget hurtigere, men det var brutalt svært at komme forbi. Problemet lå i, at Stroll ikke kunne overhale Magnussen, men på langsiden kunne han bruge DRS’en mod mig. Og Williams-bilen er så hurtig i dens topfart, så der havde jeg ingen chance. Først da begge (Stroll og Magnussen, red.) kæmpede hårdt i den sidste chikane, kom jeg ud af kurven med overskud,« siger Nico Hülkenberg, der har scoret 18 point i denne sæson, hvilket er 13 mere end Kevin Magnussen.

Tyskeren endte med at blive nummer otte i det canadiske grandprix. Lance Stroll blev nummer ni, mens Kevin Magnussen blev nummer 12 - mest af alt på grund af en tidsstraf, som danskeren fik for at overhale McLarens Stoffel Vandoorne, mens der var en Virtual Safety Car.

hauge

I øvrigt var Kevin Magnussens holdkammerat, Romain Grosjean, på samme måde ikke helt tilfreds med Torro Rossos Carlos Sainz i en lignende situation i Canada. Allerede på første omgang blev Haas-køreren ramt af Toro Rosso-raceren, der selv endte med at ryge af banen.

Carlos Sainz hævdede efterfølgende, at han ikke kunne se noget. Læs mere om det her

Næste Formel 1-grandprix køres i den kommende weekend, hvor feltet skal en tur til Baku i Aserbajdsjan. Du kan selvfølgelig følge træning, kvalifikation og løb live her på BT.DK.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.