Marco Sørensen kan måske tage hul på sit Formel 1-eventyr i den kommende sæson. I hvert fald står Saxo Bank og formentlig flere andre danske virksomheder klar til at spytte penge i projektet.Foto: Marco Racing
Marco Sørensen kan måske tage hul på sit Formel 1-eventyr i den kommende sæson. I hvert fald står Saxo Bank og formentlig flere andre danske virksomheder klar til at spytte penge i projektet.Foto: Marco Racing Foto: Gregory Lenormand

Saxo Banks direktør og andre rigmænd kan skabe nyt danske Formel 1-eventyr.

Lars Seier Christensen tror på, at Saxo Bank sammen med andre danske rigmænd vil være i stand til at sikre endnu en dansker et sæde i Formel 1, hvis muligheden byder sig.

Den heldige danske racerkører skulle i så fald være 23-årige Marco Sørensen, der allerede nu har foden indenfor i verdens største racerklasse som udviklingskører hos Lotus.

Før denne sæson indgik Lars Seier Christensen og Saxo Bank et stort personligt sponsorat af netop Marco Sørensen, som i 2014 kører i klasserne GP2 og Formel Renault World Series 3.5 - begge fødeklasser til Formel 1.

Derfor er næste naturlige skridt for Marco Sørensen at slås side om side med danske Kevin Magnussen og de andre stjerne i Formel 1.

Og byder chancen sig for et sæde hos et af Formel 1-feltets team, fortæller Lars Seier Christensen, at en flok danske rigmænd kan stå klar med det, der formentlig løber op i et større tocifret millionbeløb til Marco Sørensen, og dermed vil være med til at finansiere danskerens første Formel 1-kontrakt.

- Jeg vil tro, at hvis situationen skulle opstå, at der er et sæde, så ville man muligvis kunne finde et konsortium af danske virksomheder, der ville være interesserede i det, siger Saxo Bank-direktøren.

En oplagt mulighed for Marco Sørensen kunne selvfølgelig være hos Lotus, hvor Saxo Bank i denne sæson har haft et mindre millionsponsorat med teamet. I forhold til næste sæson har Lotus foreløbig kun bekræftet, at Pastor Maldonado fortsætter, mens der er usikkerhed om Romain Grosjeans fremtid i teamet.

Men om Marco Sørensens Formel 1-chance ligger hos Lotus eller et andet team, er formentlig mere et spørgsmål økonomi end tilhørsforholdet til Lotus.

- Det afhænger selvfølgelig af størrelsens omfang, men der er andre end os (Saxo Bank, red.), der interesserer sig for motorsport i det her land. Og det kan meget vel være den vej, man skulle kigge, hvis der var et sæde, fordi det selvfølgelig afhænger meget af prisen, siger Lars Seier Christensen og tilføjer:

- Men jeg ved, at der kunne være et par andre mennesker, der kunne være interesserede i at hjælpe til, hvis det bliver aktuelt.

Det er ingen hemmelighed, at Marco Sørensens første halvsæson har været en skuffelse. Tech 1-teamet, som nordjyden kører for i World Series, har leveret en langsom racer, og i jagten på succes placerede Lotus danskeren i GP2-serien. Her kører han i et af feltets mindre team, men med større muligheder for at levere en topplacering end i World Series.

Lars Seier Christensen fastslår, at resultaterne ikke bliver afgørende for, om han og andre vil smide flere millioner i Marco Sørensen, end Saxo Bank allerede gør.

Og Marco Sørensen vurderer også selv, at han er bedre stillet i forhold til at komme i Formel 1 end tidligere.

- Jeg vil sige, at jeg står stærkt til næste år. Det kan godt være, at placeringerne ikke har været der, men jeg har lavet et godt arbejde med Lotus, og de ved også godt, at jeg er hurtig. Så det handler om at klø på, og kan jeg lave et par topresultater i GP2, vil Lotus se meget positivt på det, siger Marco Sørensen.

Han understreger, at selvom der pt. er en åben plads hos Lotus, er det ikke nødvendigvis i 2015, at missionen om Formel 1 skal lykkes.

- Det kan godt være, at Lotus ikke har gjort det fantastisk i år, men det er et af de store team i Formel 1. Jeg ved godt, at de ikke er helt oppe på niveau med Ferrari, Mercedes og Red Bull, men de kommer lige efter. Så det er svært at komme ind ved dem i første omgang, men man ved jo aldrig, siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.