Den tidligere Formel 1-kører Vitaly Petrov giver ikke meget for verdensmester Lewis Hamiltons politiske handlinger.

Englænderen har været en stor stemme i forbindelse med Black Lives Matter-bevægelsen med politiske opråb i løbet af Formel 1-sæsonen.

Hamilton har blandt andet haft en trøje på ved flere lejligheder, der opfordrer til at anholde de politifolk, der skød den sorte kvinde Breonna Taylor.

Det gider russeren Vitaly Petrov ikke at høre på. Han kørte i Formel 1 fra 2010-2012 og er stadig aktiv racerkører.

For ham er Hamiltons handlinger ikke i orden.

Det siger han til mediet Championat med henvisning til Breonna Taylor-trøjen.

»For mig var trøjen - oveni at alle skulle knæle - for meget. Det er en personlig sag. Du har ret til at tale på sociale medier eller i interviews, mens jeg tænker, at den amerikanske regering godt er klar over de her problemer,« siger Petrov og fortsætter:

»Men at kalde på handling fra Formel 1... Jeg tror, at halvdelen af tilskuerne ikke ved, hvad den trøje handle om, før det blev forklaret,« lyder det.

Hamilton iført trøjen, der går Petrov på nerverne.
Hamilton iført trøjen, der går Petrov på nerverne. Foto: JENNIFER LORENZINI
Vis mere


Russeren tillader sig at drage en anden parrallel.

»Og lad os sige, at en kører indrømmer, at han er homoseksuel. Kommer der så et regnbueflag med en opfordring til, at alle skal blive homoseksuelle? Jeg tror ikke, at FIA vil tllade sådan en opførsel,« siger han.

Den russiske Formel 1-kører Daniil Kvyat er en af dem, der har næget at knæle i forbindelse med løbene, og det er der en grund til, siger Petrov.

»I Rusland har vi en anden mentalitet, og vi har ikke nogen af de problemer, Hamilton snakker om. Der skal være respekt for alle,« slår han fast.