Kevin Magnussen kan få Formel 1-comeback ad bagdøren.
Kevin Magnussen kan få Formel 1-comeback ad bagdøren. Foto: MAL FAIRCLOUGH

Kevin Magnussens comeback til Formel 1 kan være ganske tæt på.

Hvis ikke der kommer nogle penge på bordet fra Venezuela, vil Renault-holdet ifølge BBC smide venezuelaneren Pastor Maldonado på porten for at erstatte ham med Kevin Magnussen, der er ledig på markedet.

Det venezuelanske olie-selskab PDVSA skal betale hele 35 millioner pund (små 350 millioner kr.) for at være sponsor for Renault-teamet. Men PDVSA har ikke betalt endnu.

Renault har overtaget det gamle Lotus-hold med Pastor Maldonado, der i sine fem år i Formel 1-serien ikke for alvor har overbevist om sine køre-egenskaber. Renault var derfor ikke voldsomt interesserede i at fortsætte med ham, men der var allerede tegnet forhåndskontrakt med ham af Lotus, da Renault overtog holdet.

GERMANY FORMULA ONE GRAND PRIX

Holdets anden kører bliver den unge brite Jolyon Palmer.

»Endnu er det hele spekulation. Vi har en kontrakt med Pastor, og vi regner med at køre med Pastor og Jolyon. Det er den aktuelle situation. Men det er ikke godt at vide, hvad der sker før Australien,« siger en anonym kilde fra Renault-holdet til BBC.

Med bemærkningen om Australien henviser kilden til, at årets første grand prix skal køres i Australien 20. marts.

AUSTRALIA FORMULA ONE GRAND PRIX

Når PDVSA ikke har betalt for sponsoratet endnu, hænger det sammen med, at situationen i Venezuela er meget broget. Ved sidste måneds parlamentsvalg tabte socialisterne flertallet, men landets præsident er fremdeles Nicolás Maduro, som er socialist. Han overtog hvervet efter Hugo Chavez, der døde i 2013.

Derfor er det uklart, hvad der skal ske med PDVSA, som udover den politiske usikkerhed samtidig er presset af, at olien på det seneste er faldet ganske meget i pris.

Betaler PDVSA ikke for sponsoratet, føler Renault sig ikke forpligtet af kontrakten, og det kan det åbne døren for Kevin Magnussen ad bagdøren. Kevin Magnussen var i sidste uge til forhandlinger med Renault-teamet i to dage, hvor han havde håbet på en kontrakt som fast kører.

Det er Renault altså ikke helt parate til endnu, og spørgsmålet er da også - ifølge BBCs artikel om emnet - om historierne om den manglende betaling snarere skal ses som et forsøg fra Renaults side på at lægge pres på PDVSA for at komme til lommerne.

Kevin Magnussen debuterede i Formel 1-serien for to år siden for McLaren, men hele sidste år var danskeren reservekører for holdet, inden han blev fyret i oktober på sin 23-års fødselsdag.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.