Red Bull´s Alexander Albon får en fyreseddel i julegave.

Thailænderen har i denne sæson været skuffende langt efter sin teamkammerat Max Verstappen. Mens hollænderen blev nummer tre i Formel 1-VM med 214 point, sluttede Albon på syvendepladsen med 105 point.

Sergio Perez, der for 14 dage siden vandt sit første grandprix i Bahrain, overtager ifølge det Red Bull-ejede website Speedweek Albons plads.

Rygterne om Albons fyring har kørt i månedsvis. Red Bull-teamet er kendt for en nådesløs personalepolitik, men man har udvist stor tålmodighed i forhold til Albon – angiveligt fordi energidrik-gigantens hovedaktionær er thailænder.

Sergio Perez (her foran Alexander Albon) vandt for 14 dage siden sit første grandprix i Bahrain.
Sergio Perez (her foran Alexander Albon) vandt for 14 dage siden sit første grandprix i Bahrain. Foto: Grand Prix Photo
Vis mere

Perez mistede i 2014 sin plads i McLaren-teamet til Kevin Magnussen, men har lige siden genopbygget sin karriere hos Racing Point-teamet (tidligere Force India). Racing Point blev i 2018 overtaget af den canadiske multimillionær Lawrence Stroll, der har placeret sin søn Lance i den ene bil.

Da Sebastian Vettel tidligere på året blev droppet af Ferrari, indgik han en ny kontrakt med Racing Point. Dermed blev Perez, der sluttede på fjerdepladsen i VM 2020 med 125 point (50 flere end Stroll på 11.-pladsen) ledig på markedet.

Red Bull har tidligere vist interesse for Kevin Magnussen, men danskeren var ifølge B.T.´s oplysninger aldrig inde i billedet til at afløse Albon.

Alexander Albon får en reservekører-tjans hos Red Bull i 2021.

Sergio Perez´ Red Bull-aftale ventes offentliggjort allerede fredag, og dermed er Formel 1-feltet 2020 på plads.