Den 17-årige racerkører Billy Monger er vågnet fra kunstigt koma på et hospital i Nottingham, hvor lægerne har fået amputeret begge hans underben efter en forfærdelig ulykke i søndagens Formel 4-løb på Donnington-banen i England.

Ulykken indtraf, da Billy Monger med fuld fart bankede op bag en konkurrent uden chance for at sænke farten. Siden tog det redningspersonalet to timer at få reddet Billy Monger ud af den sammenkrøllede formelbil, og med helikopter blev han fragtet til et hospital i Nottingham.

Her lagde lægerne teenageren i kunstigt koma og amputere begge Billy Mongers underben. Heldigvis overlevede Billy Monger den skrækkelige ulykke.

Torsdag er det strømmet ind med opbakning fra motorsportens største stjerner, hvor blandt andre danske Kevin Magnussen, Lewis Hamilton, Jenson Button, Felipe Massa og Max Verstappen, for bare at nævne nogle, er kommet med støtteerklæringer via Twitter.

Og nu er der nyt om Billy Mongers tilstand. Han er nemlig vågnet fra kunstigt koma og taler med sin familie. Det fortæller Mongers teamchef JHR Developments Steven Hunter til Autosport.

»Billy trækker selv vejret og taler til en hvis grad. Han er klar over sine skader, men han har en exceptionel indstilling til situationen. Han sidder og arbejder på, hvordan han kan styre koblingen via rattet med sine hænder,« fortæller StevenHunter og fortsætter:

»Sådan er Billy. Der er lang, lang vej foran ham, og han kommer til at gå gennem hårde tider. Men jeg er sikker på, at han med sin personlighed kommer igennem det,«

I forbindelse med Billy Mongers ulykke oprettede teamchefen Steven Hunter en offentlig indsamling, hvor pengene skal gå til den uheldige racerkørers genoptræning. Og den indsamling er foreløbig gået over al forventning. Således er der på torsdag klokken 13 indsamlet lidt mere end fire millioner kroner til Billy Monger.

Her har de før omtalte Formel 1-stjerner samt fans rundt om i verden bidraget. Kevin Magnussen har doneret et ukendt beløb, mens Max Verstappen og Jenson Button begge har doneret omkring 130.000 kroner hver til Billy Monger.

Danske Kevin Magnussen er blandt dem, der har doneret. Størrelsen på Magnussens donation er dog hemmelig.
Danske Kevin Magnussen er blandt dem, der har doneret. Størrelsen på Magnussens donation er dog hemmelig.
Vis mere

Hollandske Max Verstappen har sendt omkring 130.000 af sted til Billy Monger.
Hollandske Max Verstappen har sendt omkring 130.000 af sted til Billy Monger.
Vis mere