Michael Schumacher havde sit hjelmkamera tændt, og optagelserne bliver nu brugt af den franske statsadvokat til at undersøge omstændighederne omkring ulykken.
Michael Schumacher havde sit hjelmkamera tændt, og optagelserne bliver nu brugt af den franske statsadvokat til at undersøge omstændighederne omkring ulykken. Foto: PATRICK HERTZOG
Michael Schumacher har selv sørget for, at der er detaljerede optagelser af, hvad der egentlig skete, da han den 29. december var ude for et livstruende styrt på en skitur i de franske alper.

Schumacher, hvis tilstand i følge lægerne kan betegnes som stabil, havde nemlig et kamera monteret på sin hjelm, og ifølge franske ledauphine.com optog kameraet Schumachers sidste fatale skitur.

Politiet er blevet inddraget for at undersøge de nøjagtige omstændigheder omkring ulykken, og man har ifølge det franske nyhedsmedie konstateret, at Schumachers egne optagelser er brugbare. De kan blandt andet bruges til at få klarlagt, hvor hurtigt Schumacher kørte, da han valgte at køre uden for løjpen og ind det klippefyldte område, hvor han på ulykkelig vis med stor kraft slog hovedet mod en sten og dermed påførte sig selv både kraniebrud og hjerneblødninger.

Det kan få betydning i en eventuel erstatningssag. Foreløbig har skisportsstedet Meribel Alpina, der har præpareret løjpen, garderet sig ved at engagere en fransk advokat med speciale i skisportsulykker.

Onsdag formiddag vil den offentlige anklager fra Albertville, som undersøger sagen, for første gang ytre sig offentligt om Schumacher-ulykken. Det sker ved et pressemøde kl. 11.

Siden den tidligere Formel 1-konge blev indlagt på hospitalet i Grenoble ved foden af de franske alper, har internationale medier belejret hospitalet i håb om få nyt om det tyske racer-ikons skæbne.

En enkelt journalist forsøgte endda at få adgang til Schumachers værelse på intensiv-afdelingen forklædt som præst, men han blev afsløret, inden han trængte ind til racerkøreren, der fortsat ligger i koma.

Det store mediepres har skabt irritation hospitalets personale, som har givet udtryk for, at det er svært at komme til at gennemføre deres normale arbejde.

Nu beder racerkørerens kone, Corinna, medierne om at trække sig tilbage, lade familien være og lade lægerne gøre deres arbejde i fred.

- Hjælp i vores fælles kamp for Michael. Det er vigtigt for mig, at I forlader hospitalet, så lægerne kan få ro til deres arbejde. Jeg beder jer om at have tillid til deres udtalelser og forlade hospitalet. Lad vores familie være i fred, lyder appellen fra Corinna Schumacher.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.