McLaren oplyser, at teamet og Jenson Button er nået til enighed om en kontraktforlængelse omkring sæsonen i 2016.

Det sker torsdag i en pressemeddelelse, hvor bestyrelsesformand Ron Dennis glæder sig over, at han er lykkedes med at overtale 35-årige Jenson Button til at fortsætte sin lange Formel 1-karriere hos McLaren.

»Jenson og jeg har diskuteret hans planer helt privat de seneste uger. Og at vores snakke nu har ledt frem til dagens annoncering er meget tilfredsstillende for os begge, og det vil samtidig vække glæde og motivere alle hos McLaren-Honda,« udtaler Ron Dennis.

Der har ellers været mange rygter om, at Jenson Button ville forlade det kriseramte McLaren-team, og at det ville bane vejen for et comeback til danske Kevin Magnussen. Men rollen som afløser for den erfarne englænder er død for danskeren.

Jenson Button indrømmer dog, at han har været meget i tvivl om sin fremtid. Men han glæder sig også over, at han og teamet nu endelig er nået til enighed.

»I løbet af den seneste måned har jeg gjort mig en masse overvejelser, og det er ingen hemmelighed, at jeg har været i syv sind i forhold til min fremtid,« lyder det fra Jenson Button.

»Men jeg har været McLaren-kører i seks sæsoner (2010-2015), og i den tid har jeg lært Ron meget godt at kende. Han og jeg har haft nogle rigtig gode samtaler de seneste uger, og på baggrund af de samtaler har det stået klart for mig, at Ron er stærkt determineret og uovertruffen i forhold til at lede vores team igennem den svære periode og frem til stor succes i fremtiden. Det giver mig stor selvtillid, og det er derfor, at vi sammen har besluttet at fortsætte vores partnerskab,« tilføjer Jenson Button.

I McLarens pressemeddelelse står der intet om teamets anden nuværende kører, Fernando Alonso. Den spanske kører har kontrakt med McLaren i endnu to sæsoner, men han er blevet rygtet væk fra teamet på grund af utilfredshed med den langsomme Honda-motor.