Pilen peger på Kevin Magnussen.

Godt nok gik den danske Haas-kører fri for straf, efter den tidlige – og grandprix-ødelæggende – kollision med McLarens Stoffel Vandoorne i weekendens Formel 1-forestilling, men hos danskerens tidligere team, er man ikke i tvivl om skyldsspørgsmålet.

»Stoffel var utroligt uheldig. Han lavede en fantastisk start, rykkede frem, og blev så skubbet til side af Kevin Magnussen ved udgangen af sving to,« siger McLarens løbsdirektør, Eric Boullier, til holdets hjemmeside:

»Det var en meningsløs kollision, og Stoffel var udelukkende offeret.«

Sådan konstaterer franskmanden, der også var Kevin Magnussens chef i de to år, danskeren var tilknyttet Formel 1-holdet hos McLaren (2014 og 2015). 

Det var allerede på første omgang, at Kevin Magnussen ramte Stoffel Vandoorne, der dermed ramte Red Bulls Daniel Ricciardo.

Ingen fik en straf for triple-kollisionen, men kun sidstnævnte formåede at køre videre og fuldføre løbet i Brasilien.

Efter løbet sagde Kevin Magnussen til BT, at ’det er den slags, der sker efter første sving. Det er uheldigt, at vi ender med at være tre biler side om side.’

Selv siger Stoffel Vandoorne også, at han var uden skyld i den manøvre, der kostede ham løbet.

»I sving to røg jeg i en sandwich mellem Magnussen og Ricciardo. Jeg havde ingen steder at komme hen, og det blev en uheldig afslutning på mit løb. Set fra mit synspunkt var det intet, jeg kunne have gjort for at undgå uheldet,« siger Stoffel Vandoorne til sit holds hjemmeside.

Han kunne se sin holdkammerat, Fernando Alonso, fuldføre og slutte på en ottendeplads. Derfor mener McLaren-køreren, at han også kunne have opnået noget tilsvarende.

»Jeg mener helt sikker, at jeg missede chancen for at score point. Vores fart så virkelig lovende ud om fredagen (til træningen, red.),« siger Stoffel Vandoorne og kalder det:

»En skam.«

Det mangler nu kun et løb af 2017-sæsonen, og det køres om små 10 dage, hvor året rundes af i Abu Dhabi.