Fernando Alonso blev torsdag ramt af en bil under en cykeltur i Schweiz. Nu er de første detaljer om Formel 1-kørerens ulykke kommet ud.

Den 39-årige spanske racerkører var ved bevidsthed efter sammenstødet med bilen og er nu indlagt på hospitalet. Efter omstændighederne har han det godt, og Autosport skriver, at han er blevet flyttet til et hospital i Bern. Her er han blevet opereret for et brud på overkæben og knuste tænder.

I en melding fra Alonsos Alpine-team lyder det:

»Læger opdagede et brud på hans overkæbe og gennemførte en nu vellykket operation. Det medicinske team omkring Alonso er tilfreds med hans fremskridt.«

Foto: VALDRIN XHEMAJ
Vis mere

»Fernando vil forblive under observation på hospitalet i yderligere 48 timer. Efter et par dages fuldstændig hvile vil han være i stand til gradvist at genoptage træningen.«

»Efter det forventer vi, at han er fuldstændig klar til at forberede sig på sæsonen,« er meldingen fra Alpine-teamet.

Det lokale politi i Schweiz har været ude at bekræfte, at Alonso blev ramt af bilen. Det skete nær en supermarkedsparkering, hvor en 42-årig schweizisk bilist kørte i Alonso.

Det skete, da bilisten drejede til venstre for at komme ind på parkeringspladsen, hvor personen overså den spanske racerkører komme cyklende.

Efter kollisionen var det lokale politi og redningsmandskab kort efter på stedet, hvorefter Alonso straks blev transporteret til et hospital i ambulance.

Fernando Alonso var ellers ved at gøre sig klar til sit Formel 1-comeback i den kommende sæson for Alpine-teamet, der starter testkørsler i midten af marts i Bahrain.

Bahrains Grand Prix køres dog først søndag 28. marts.

Alonso har været væk fra motorsportens kongeklasse for at køre to sæsoners IndyCar og WEC. Derudover vandt spanieren Le Mans for Toyota-holdet i både 2018 og 2019.