Han arbejdede tæt med Michael Schumacher.

Og her var der særlig en ting, Rob Smedley lagde mærke til. Hvor ordentlig verdensstjernen var, når det kom til brok – eller mangel på samme, fortæller han i podcasten 'Smedley'.

»Jeg så Michael gennem alle de hårde tider. Jeg så ikke én eneste gang, at han brokkede sig over personer på en måde, der ikke skabte en positiv konflikt – heller ikke privat.«

Rob Smedley kom til Ferrari i 2004 i slutningen af Michael Schumachers storhedstid og det år, han vandt sit syvende verdensmesterskab. Her oplevede han, hvordan tyskeren altid var konstruktiv. Uanset om det gik godt eller dårligt for holdet.

Michael Schumacher kørte i mange år for Ferrari.
Michael Schumacher kørte i mange år for Ferrari. Foto: PATRICK HERTZOG
Vis mere

»Han havde total tillid til det tekniske mandskab, og den tillid viste sig ved, at når han havde nogle tanker, var det på en motiverende måde, der hjalp holdet.«

Der bliver spekuleret i, om Smedleys bemærkninger om Michael Schumacher, der ikke har vist sig offentligt siden en grim ulykke på ski i 2013, kommer i kølvandet på, at Lewis Hamilton de seneste uger har kritiseret Mercedes.

»Når vi vinder 15 ud af 17 løb, er det nemt at tale godt om det, sige, hvor god kulturen var, hvor gode, vi var, og at klappe os selv på ryggen. Når du rammer de svære perioder, ser du den sande karakter hos folk på og omkring holdet. Kørerne spiller en nøglerolle her,« siger han og fortsætter:

»Efter et år med udfordringer skal du ikke gå imod holdet og sige, det er deres skyld. Det er unfair,« siger Rob Smedley, der forklarer, at selvom det selvfølgelig er holdet, der skal lave og stille biler til rådighed, er der også grænser.

»De skal have en fantastisk bil, men de skal også være realistiske omkring det. Du kan ikke have den bedste bil i hvert eneste grandprix hvert eneste år, det er bare ikke muligt,« slår han fast.