Kevin Magnussen
Kevin Magnussen Foto: MARK DADSWELL

Det anerkendte motorsportsmedie Autosport skriver nu, at Kevin Magnussen så godt som har vundet kampen om et sæde hos Formel 1-teamet -Lotus Renault.

Så skulle det være på plads. Næsten i hvert fald. Kevin Magnussen kan godt gøre sig klar til at køre Formel 1 i 2016.

Kilden bag den stærkt opløftende danske nyhed er Autosport - nærmere bestemt mediets Formel 1-redaktør Ian Parkes - som torsdag eftermiddag melder, at danskeren er snublende tæt på at snuppe sædet i det franske team for næsen af venezuelanske Pastor Maldonado.

nygaard
Læs også:

Som man flere gange har kunnet læse her på bt.dk har Pastor Maldonados sæde i Renault været betinget af, at venezuelaneren skulle have økonomisk støtte fra sit bagland. Men storsponsoren, olieselskabet PDSVA, har ifølge Autosport ikke formået at overholde de kontraktlige forpligtelser i forhold til en aftale, og det ser altså ud til at have fået Lotus-Renault til at vende tommelfingeren ned.

Ifølge mediet er der - set med danske briller - stadig en lille risiko for, at PDSVA og Lotus-Renault finder en løsning, men det menes at være meget usandsynligt. BTs Formel 1-korrespondent Peter Nygaard har tidligere beskrevet, hvordan PDVSA har været bagud med betalingerne, og olieselskabet er samtidig fedtet ind i så mange skandaler, at det næpper øger chancerne for, at det delvist statsejet firma Renault lander en aftale med PDVSA.

Dermed er vejen banet for Kevin Magnussen, der har kæmpet hårdt for et comeback til Formel 1s forjættede land og længe har stået klar i kulissen, hvis muligheden for et comeback opstod.

Autosport skriver, at Kevin Magnussen forventes at blive præsenteret i Paris på onsdag.

Bt.dk har forgæves forsøgt at kontakte Kevin Magnussen, hans manager Dorte Riis og hans far Jan Magnussen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.