'Verden ville være et bedre sted uden 'Die Aktuelle. Denne historie er så respektløs, selv for dem'.

Sådan lyder den hårde kritik fra medieeksperten Boris Rosenkranz, der har knap 18.000 følgere, i et opslag på Twitter om et 'interview', det tyske tabloidmedie har lavet med Michael Schumacher.

Eller – sådan er det i hvert fald solgt, men det forholder sig anderledes.

»Mit liv har forandret sig totalt siden ulykken. Det var en frygtelig tid for min kone, mine børn og min familie.«

Michael Schumacher kom alvorligt til skade i 2013.
Michael Schumacher kom alvorligt til skade i 2013. Foto: DIEGO AZUBEL
Vis mere

Sådan er Michael Schumacher blandt andet citeret for at sige i det store 'interview', der ifølge mediet er det første i mange år, skriver The Times.

Noget, der har fået mange til at reagere, for Die Aktuelle har slet ikke talt med den verdensberømte legende, der hver dag bliver skærmet for offentligheden af sine nærmeste, efter han i december 2013 kom alvorligt til skade.

'Interviewet', der på forsiden bliver solgt som 'en verdenssensation', er i stedet lavet ved hjælp af en AI-chatbot, en form for kunstig intelligens, der kan imitere at være en kendt person, hvilket mediet også henviser til flere gange.

'Det lyder virkelig ægte,' er ordlyden på den forside, hvor der også er et stort billede af den tidligere Ferrari-kører.

Sådan ser forsiden på Die Aktuelle ud.
Sådan ser forsiden på Die Aktuelle ud.
Vis mere

Michael Schumacher er på de to sider blandt andet citeret for at sige, at han 'kom så voldsomt til skade, at han i flere måneder lå i koma, da hans krop ellers ikke kunne have klaret det'.

Noget, der egentlig ikke er forkert, for en af de få oplysninger der er kommet ud efter den voldsomme skiulykke er netop, at legenden blev opereret flere gange og lå i koma i håb om, han kunne komme sig.

Han er siden kommet hjem, og han har ikke vist sig offentligt i over ni år. Der er heller ikke nogen medier, der har interviewet eller besøgt ham.

Familien ønsker at respektere hans privatliv, har de understreget flere gange, og derfor er det også kun meget få, der kender hans præcise tilstand.