Ifølge ham der opdagede Sebastian Vettel, så er hans tid som Ferrari-kører nu forbi.

»Han har ingen fremtid på Ferrari længere.«

Det siger nuværende motorsportsrådgiver for Red Bull-holdet Helmut Marko om Vettel, efter at Ferrari-køreren fik besked før løbet i Rusland om, at han skulle lade holdkammeraten, 21-årige Charles Leclerc, overhale ham hvis de lå lige efter hinanden, og Vettel lå til at vinde løbet.

»Ferrari formåede ikke at vinde trods at have de hurtigste biler. Og selvom han var den hurtigere mand, ofrede de Sebastian (Vettel red.),« tilføjede Helmut Marko.

Helmut Marko og Sebastian Vettel.
Helmut Marko og Sebastian Vettel. Foto: Crispin Thruston
Vis mere

Det er på trods af at Sebastian Vettel, der har vundet fire verdensmesterskaber, formentlig var udset til at være den førende kører hos Ferrari.

Men nu ser det ud til at den unge kommende stjerne Charles Leclerc, har overhalet den tidligere verdensmester i hierkiet.

Leclerc har leveret seks pole positions og to sejre i denne sæson. Dermed ligger Leclerc nummer tre i den samlede VM-stilling, men han er langt efter den førende kører, som er Mercedes' Lewis Hamilton.

31-årige Sebastian Vettel har kun vundet et løb de sidste 13 måneder. Han har kontrakt til udgangen af 2020, men nu bliver der stillet spørgsmålstegn ved, om han er at finde i den ikonikse røde racer så langt fremme i fremtiden.

Charles Leclerc.
Charles Leclerc. Foto: DIMITAR DILKOFF
Vis mere

Vettel har luftet tanken om et muligt karrierestop i den nærmeste fremtid. Så skulle han stoppe, eller skulle Ferrari skubbe ham ud, så kan Ferrari købe ham ud af aftalen, hvis det skulle være sidstnævnte det endte med.

Der har været spekuleret i, om Vettel skal tilbage til Red Bull, hvor han vandt sine fire verdensmesterskaber, men holdleder for Red Bull Christian Horner har kaldt Vettels tid i Red Bull-raceren for et overstået kapitel.

Sebastian Vettel skulle angiveligt tjene 37 millioner pund om året hos Ferrari svarende til 312 millioner kroner.

Lewis Hamilton vandt det russiske grand prix foran holdkammeraten Valtteri Bottas og Charles Leclerc. Sebastian Vettel udgik med mekaniske problemer, og Kevin Magnussen tog VM-point med en niendeplads.