Foto: BRANDON MALONE

Regnvejr ødelagde første træningsdag i Melbourne, hvor Kevin Magnussen næsten ikke fik kørt omgange på Albert Park. 

Sølle to omgange blev Kevin Magnussen krediteret for i fredagens anden træning op til Formel 1-premieren i Albert Park, Melbourne. Et markant vejrskifte – fra hedebølge torsdag til efterårsregn – gjorde den første dag i Formel 1-sæsonen 2016 til noget, der mindede om tidsspilde.

En af de få kørere, der bevægede sig ud på den regnglatte bane, da træningen startede, betalte senere prisen. Nico Rosberg mistede herredømmet over sin Mercedes, der ødelagde fronten i sammenstødet med barrieren.

AUSTRALIA FORMULA ONE GRAND PRIX

Der var tale om en helt nyudviklet front, og Rosberg forsøgte at bringe den kvæstede racer tilbage til pitten, men fik til sidst besked fra pitten om at holde ind til siden, fordi fronten blev mere og mere ødelagt ved nærkontakten med asfalten. Dermed mistede Rosberg kostbar træningstid, mens hans Mercedes-makker, den regerende verdensmester Lewis Hamilton satte bedste omgangstid.

Rosbergs afkørsel var en medvirkende årsag til at Renault holdt både Kevin Magnussen og Jolyon Palmer i pitten.

»Det må ikke have været sjovt for Nico,« sagde Kevin Magnussen.

»Vi har endnu ikke så mange reservedele til vores biler, og ville derfor ikke risikere at ødelægge noget. Det var så vådt, at der ikke rigtig var noget at lære ude på banen. Forholdene var meget vanskelige, for selvom der er tale om en ret kort bane, skiftede vejret (og dermed vejgrebet, red.) næsten fra sving til sving. De mange træer kastede skygge ud over banen, så der var hele tiden skiftevis våde og tørre områder. Samtidig bruges en stor del af banen til daglig til almindelig trafik, og derfor er der mange hvide streger, der bliver rigtig glatte i regnvejr. Det var lidt skuffende at jeg ikke fik kørt mere, men det bliver bedre i morgen (lørdag), hvor der er lagt op til tørvejr,« Fortsatte Kevin Magnussen.

I fredagens formiddags-træning, hvor vejret var marginalt bedre, blev Kevin Magnussen registreret for 13 omgange.

»Heller ikke her fik vi lært noget om bilen, men jeg fik da øvet et par starter og prøvet en enkelt omgang på de bløde dæk,« fortalte danskeren.

588346466366634

Den bedste af hans 13 omgange gav ham en 10. plads i formiddags-træningen, 4,3 sekunder efter Hamilton og næsten et sekund hurtigere end teamkammerat Palmer, på 14.-pladsen nåede 12 omgange.

Lørdag har kørerne en times fri træning om formiddagen, inden startplaceringerne til årets første grandprix afvikles i kvalifikationen klokken 17.00 lokal tid.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.