Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den tidligere verdensmester i Formel 1-serien, Fernando Alonso, overvejede sidste år helt at stoppe med at køre Formel 1.

Det afslører spanieren i et interview med autosport.com

»Jo, sidste år tænkte jeg på at skifte serie og stoppe i Formel 1,« siger Fernando Alonso.

Sidste år deltog han for første gang i det amerikanske løb Indy 500 i Indianapolis, og i år vil han for første gang bl.a. prøve kræfter med Le Mans.

»Efter at jeg kørte Indy 500, kørte jeg i Formel 1-serien i Østrig og på Silverstone. Der var det, at jeg tænkte: 'Næste år kunne jeg prøve mig af i en anden serie',« siger den 36-årige Fernando Alonso, der i 2015 var holdkammerat på McLaren-teamet med Kevin Magnussen. Det var det år, hvor danskeren kun fik lov at køre et enkelt løb..

Inden for motorsport findes der en såkaldt Triple Crown, som indebærer, at en kører både har vundet Monacos Formel 1 grand prix, Indy 500 og Le Mans. Den eneste, der endnu har lavet denne præstation, er den tidligere britiske formel 1-verdensmester, Graham Hill, som forlængst er død.

.Fernando Alonso har vundet Monacos grand prix - men altså ikke de to andre. Han har kun kørt  Indy 500 sidste år - hvor han sluttede som nummer 24 - og endnu aldrig Le Mans.

»Hvis jeg stoppede med Formel 1, kunne jeg gøre et seriøst forsøg på at få en Triple Crown,« siger Fernando Alonso.

Når det alligevel ikke blev til noget i denne omgang, hang det sammen med, at han stadig har ambitioner i Formel 1.

Fernando Alonso sluttede sidste år som nummer 12 i serien, men det skal bemærkes, at han fik point i alle de tre sidste grand prix'er.

»Jeg følte ikke, at det var det rigtige tidspunkt for mig at stoppe. Det skulle ikke være lige nu. Jeg tror, jeg ville fortryde det i resten af mit liv. Der er stadig nogle ting, som jeg gerne vil opnå sammen med McLaren-holdet, og jeg tror på, at tingene bliver bedre for mig og for McLaren i år,« siger Fernando Alonso, som vandt Formel 1-serien i 2005 og 2006.

Andre læser også