Carmen Jorda og Marco Sørensen
Carmen Jorda og Marco Sørensen Foto: scanpix/billedmontage

Kevin Magnussens kvindelige teamkammerat, spanske Carmen Jorda, er meget fortørnet over danske Marco Sørensens påstand om, at han i sin tid var 12 sekunder hurtigere end hende i Lotus' Formel 1-simulator.

Kritikken var krads og uden omsvøb, da den danske racerkører Marco Sørensen forleden af Ekstra Bladet blev bedt om at sætte ord på Carmen Jordas kvaliteter som racerkører nu, hvor hun var blevet teamkollega med Kevin Magnussen hos Renault.

carmen

»Hun var 12 sekunder langsommere end mig i simulatoren. Alligevel løb hun med al belønningen,« sagde Marco Sørensen blandt andet til avisen.

Den danske racerkører Marco Sørensen

Marco Sørensen var Lotus' udviklingskører, da Carmen Jorda pludselig kom ind fra højre uden særlige resultater i bagagen. Alligevel har hun holdt fast i jobbet som udviklingskører i det nye Renault-team, hvor Kevin Magnussen er stjernen, mens hun ofte er blikfang for fotografernes linser.

Men nogen trussel udgør hun altså ikke, mener Marco Sørensen. Danskerens kritik af Carmen Jorda er nu nået frem til hende selv.

Til AS fortæller Carmen Jorda, at hun er såret over kritikken fra Marco Sørensen, men også at hun vant til at få kritik for sine evner bag rattet.

»Ærlig talt ved jeg ikke, hvem han (Sørensen, red.) er. Jeg har end ikke set ham i Enstone (fabrikken). Sidste år var han ikke en del af teamet,« siger hun.

Carmen Jorda har heller ikke meget til overs for danskerens påstand om, at hun var 12 sekunder (hvilket er ekstremt meget, red.) langsommere end ham i Formel 1-simulatoren.

»Det virker utroligt, at han kan sige det, for sidste år var jeg kun et sekund eller mindre end et sekund langsommere end Romain Grosjean i simulatoren. Og jeg er helt sikker på, at alle holdene i Formel 1 ville skynde sig at skrive under med en kører, som er 11 sekunder hurtigere end Romain,« siger Carmen Jorda spydigt om Marco Sørensen, der efter flere års kamp har opgivet Formel 1-drømmen.

ff

»Jeg kunne godt ønske mig, at han (Marco Sørensen, red.) ville fokusere på sin egen karriere. Det er ikke i orden, at han i sine bestræbelser på at vise sine egne evner taler ned om de andre kørere, i det konkrete tilfælde mig,« fortsætter Carmen Jorda.

Marco Sørensen er ikke den første, der har stillet spørgsmål ved Carmen Jordas plads i Formel 1. Spanieren har aldrig vundet et racerløb og har udelukkende sekundære placeringer at fremvise på sit cv.

I sine tre sæsoner i GP3-serien sluttede Carmen Jorda således som nummer 28, 30 og 29 uden et eneste point på kontoen i samlet 44 løb i samtlige sæsoner.

bt.dk har forsøgt at få en kommentar fra Marco Sørensen, men det er ikke lykkedes endnu.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.