Stole-dansen om sæderne til den kommende Formel 1-sæson er gået i gang, og Kevin Magnussen er en af de centrale figurer i den såkaldte ’silly season’. Drømmen om at blive Formel 1-verdensmester kan ikke holde til endnu et år på reservebænken, og de kommende uger skal afgøre, hvor danskeren kører i 2016.

»Det har været en lang sæson, og jeg synes, det er rart, at vi nu er kommet frem til, at der skal tages nogle beslutninger,« siger Magnussen til BT.

»Det har været frustrerende at sidde på sidelinjen – det er surt ikke at vide, hvad man skal, så den situation, håber jeg ikke, fortsætter særlig lang tid endnu. Vi er nu nået til ’silly season’ - det er nu, fremtiden skal på plads.«

Uden for Danmark fokuserer ’silly season’-rygterne mest på Ferrari. Kimi Räikkönen er på vej ud, og Le Mans-vinderen Nico Hülkenberg og Valtteri Bottas nævnes som de mest oplagte afløsere. Også den kun 17-årige Max Verstappen er nu bragt i forbindelse med Ferrari, men Kevin Magnussen er åbenbart ikke blandt kandidaterne til ’Den Stejlende Hingst’.

»Jeg ved ikke hvorfor, jeg ikke er inde i billedet hos Ferrari – jeg synes jo, at jeg er mindst lige så god som Bottas og Hülkenberg,« siger han.

»Men jeg har nu ikke kørt i snart et helt år, så et sæde hos Ferrari i 2016 er nok urealistisk. Jeg ved med mig selv, at jeg er god nok, men det vil ikke være naturligt, at de tager en kører i min situation.«

Drømmen er fortsat at generobre det McLaren-sæde, han mistede efter den imponerende debutsæson i 2015. Fernando Alonso fortsætter i teamet, men der er tvivl om, hvor vidt Jenson Button får genvalg.

Op til denne sæson foretrak teamchef Ron Dennis den unge dansker frem for den erfarne englænder, men andre bestyrelsesmedlemmer insisterede på at erfarne Button fik pladsen.

»Jeg har meget støtte hos McLaren, og jeg stoler på, at Ron Dennis gør det bedst mulige for mig. Jeg er i hans hænder – det er ham, der styrer det hele. Jeg tror på, at Ron nok skal sørge for mig. Jeg er racerkører og vil bare gerne ud og køre race igen,« siger Magnussen.

»Lige nu er fokus derfor at komme ind i Formel 1 igen og holde mig så tæt på McLaren, som jeg kan. Lige meget hvor dårligt det går for McLaren lige nu, er jeg sikker på, at de nok skal komme tilbage. Hvor lang tid det tager, er meget svært at sige, men jeg har tid – jeg har masser af tid,« siger den 22-årige dansker.

»Jeg har en længere aftale med McLaren, men den er indviklet skruet sammen, og jeg kan ikke afsløre detaljerne. Men den rækker ud over denne sæson. De holder på mig, fordi de tror på mig, men hvis de ikke har plads til mig, er de jo ikke interesserede i at smadre min karriere – så vil de give mig videre til et andet team.«

Kevin Magnussen har tidligere udtalt, at han kun er interesseret i at køre Formel 1, hvis han har vinderchancer. Det høje ambitionsniveau er intakt, men han er klar over, at det kan tage tid at komme ind i et vinderteam.

»Jeg siger ikke, at jeg ikke vil køre en sæson uden chancer for at vinde – sådan fungerer det ikke i Formel 1. Men hvis jeg kan se, at det ikke udvikler sig i den rigtige retning – mod at jeg kan vinde – så stopper jeg. Jeg har meget realistiske briller på. Jeg elsker at køre racerbil - men jeg kører for at vinde. Det er dét, jeg kan lide: At stå op hver morgen og tænke over, hvordan jeg kan forbedre mig – komme tættere på at vinde. Jeg har brug for at have fokus på at vinde – og hvis jeg overhovedet ikke kan se, at det udvikler sig i den rigtige retning, vil jeg ikke være med mere. Men jeg er slet ikke i nærheden af det punkt endnu. Hvis bare jeg kommer ind og kører Formel 1 igen, er det et skridt i den rigtige retning.«

Derfor er målet i første omgang ’bare’ at få en plads i Formel 1-feltet 2016.

»Hvis jeg kommer ind i Formel 1 igen, er jeg sikker på, at jeg nok skal slå min teamkammerat – simpelt hen tæve ham! Det gælder om at imponere så meget, jeg overhovedet kan. Og så håbe, at der er et sæde ledigt hos McLaren, når de begynder at vinde igen.«