Der var smil i Haas-lejren efter weekendens Spa-grandprix, men Romain Grosjean har lidt mere grund til at smile end Kevin Magnussen.

Franskmanden sluttede ikke bare som nummer syv, mens danskeren blev nummer otte - vurderingen af de to kørere falder også ud til førstnævntes fordel i de udenlandske medier.

Romain Grosjean får overalt lige en lidt bedre karakter end Kevin Magnussen, der gennem hele weekenden måtte halse lige efter sin holdkammerat. Mange medier påpeger i den forbindelse, at den franske racerkører ser ud til at kæmpe for sit Formel 1-fremtid, der er blevet sat spørgsmålstegn ved efter den dårlige første halvdel af sæsonen.-

Her er de internationale vurderinger af Kevin Magnussens præstation i Belgien:

Hos Autosport får han karakteren 8 af 10 - her får Romain Grosjean 9 af 10.

»Magnussen holdt fast i Haas' opgraderede bagvinge i både kvalifikation og løb, mens Grosjean brugte den gamle. I betragtning af at dataene er ufuldendte, kunne det have været en ulempe. Magnussen fulgte Grosjean rundt i løbet med god kørsel, og det gav en ottendeplads,« lyder det i vurderingen hos mediet, der giver holdkammeraten ros:

»Grosjean startede anden halvdel af sæsonen, som han sluttede første halvdel: Med endnu en gang stærk kørsel, hvor kørte godt i kvalifikation og løb og hentede fine point.«

Med 8-karakteren placerer Kevin Magnussens sig i den bedste halvdel af kørere. Syv får en bedre bedømmelse, mens ni får en dårligere.

Grosjean foran Magnussen, et perfekt billede på Spa-weekenden.
Grosjean foran Magnussen, et perfekt billede på Spa-weekenden. Foto: EMMANUEL DUNAND
Vis mere

Hos Auto Motor und Sport får han karakteren 7 af 10 - her får Grosjean 8 af 10.

Hos mediet gøres der opmærksom på, at problemer med regnvejrsdækkene gav en niendeplads i kvalifikationen.

»I løbet blomstrede han først op i andet stint, hvor han mindskede afstanden til Grosjean fra 12,5 sekunder til 1,6 sekund,« lyder det, mens der er ros til Haas-makkeren: »Grosjean har igen meldt sig ind i kampen med point i fjerde løb ud af de seneste fem. Franskmanden lå hele tiden foran holdkammeraten Magnussen. Han var allerede erklæret død, men oldien kæmper for sit Formel 1-liv. På Spa-banen kunne man ikke afskrive ham.«

Karakteren 7 er lig en plads 'midt i feltet' for Kevin Magnussen. Ni får en bedre karakter, otte får en dårligere hos mediet.

Sebastian Vettel vandt på Spa, og han får topkarakter nærmest overalt hos de udenlandske medier.
Sebastian Vettel vandt på Spa, og han får topkarakter nærmest overalt hos de udenlandske medier. Foto: JOHN THYS
Vis mere

Hos F1i.com får han 7,5 af 10 - Grosjean får 8,5 af 10.

»Da løbet startede, fløj han forbi Ricciardo og slap væk fra problemerne (det store sammenstød i første sving, red.). Han fyldte herefter det hele i holdkammeratens bakspejl og blev der i resten af løbet. Kevin brokkede sig lidt over et langt pitstop, der forhindrede ham i at forsøge sig mod Grosjean. Men uanset hvad scorede Haas dobbeltpoint for tredje gang i sæsonen,« lyder det, mens man om Romain Grosjean slår fast, at 'der - ud over Formel 1-politiske grunde - ikke er nogen grund til, at han skulle miste sit sæde'.

Hos mediet får otte kørere end bedre karakter end Kevin Magnussen, mens seks får en dårligere.

Hos Sky Sports får han karakteren 7 af 10 - her får Grosjean 8 af 10.

Her gør man også opmærksom på udfaldet af det indbyrdes Haas-opgør i løbet:

»Slået af sin holdkammerat på begge dage i løbet af weekenden, men Kevin Magnussen kunne trøste sig med endnu en portion solide point. Haas-køreren, der er i gang med sin bedste sæson hidtil i Formel 1, er nu kun tre point efter Nico Hülkenberg i det uofficielle 'best-of-the-rest'-mesterskab.«

Hos Sky Sports er karakteren 7 faktisk lig med en plads blandt de dårligste i feltet. Hele 10 kørere får en bedre vurdering, mens kun tre får en dårligere end Kevin Magnussen.

Hos PlanetF1 får han karakteren 7 af 10 - Grosjean får 7,5 af 10.

»K-mag måtte indstille sig på at stå i skyggen af Grosjean gennem hele weekenden på Spa, men efter at have samlet de fleste point i første halvdel af turneringen er det en sjældenhed for ham at være i sådan en situation,« lyder det i vurderingen.

Om Romain Grosjean lyder det, at han 'klart og tydeligt har forstået beskeden om, at hans Haas- og Formel 1-fremtid er på spil ved at give endnu en stærk præstation'.

Her få otte kørere en bedre karakter end Kevin Magnussen, mens 10 får en dårligere.

Der er generel ros til Haas-holdet på Formel 1s hjemmeside, hvor man efter hvert løb kårer 'vindere og tabere'.

Her lægges der vægt på, at holdet lige nu ligger nummer fem i konstruktør-VM efter at være endt som nummer otte i de to første sæsoner i Formel 1.

»Men amerikanerne vil have mere end det, og de har bevist, at de i 2018 har en bil, der kan gøre det muligt. Den seneste weekend var et stort skridt i den retning. Ja, de blev overgået af Force India, men Romain Grosjean og Kevin Magnussen leverede stadig en stærk præstation ved at sikre holdet dobbeltpoint for tredje gang i de seneste fem løb.«

Næste Formel 1-løb køres allerede i det kommende weekend, i Italien.

Du kan selvfølgelig følge træning, kvalifikation og løb live her hos B.T.