Kevin Magnussen sluttede den første træningsdag til Italiens Grand Prix i Monza på 13.-pladsen; 2,1 sekund efter dagens hurtigste tid sat at Sebastian Vettel (Ferrari) og halvanden tiendedel efter teamkammerat Romain Grosjean på 11.-pladsen.

»Det er lidt ligesom i Belgien i sidste uge: Dér så vi heller ikke specielt fantastiske ud om fredagen, men gjorde det OK lørdag og søndag,« sagde Magnussen efter træningen.

»Vi skal finde lidt mere fart til i morgen, men jeg tror, der er en OK chance for, at vi kan komme i Q3.« (for de 10 hurtigste biler, red.)

Haas-teamet har i mange løb i 2018 været ’best-of-the-rest’ efter de tre topteams Ferrari, Mercedes og Ferrari. Men både på Spa-Francorchams banen i sidste weekend og nu i Monza er den rolle overtaget af Force India.

Kevin Magnussen skal køre kvalifikation lørdag.
Kevin Magnussen skal køre kvalifikation lørdag. Foto: DANIEL DAL ZENNARO
Vis mere

»Jeg er ikke overrasket over, at de er så langt fremme,« siger Magnussen. »Force India har som regel en god bil til low-downforce banerne. Men jeg ved ikke, hvor meget de reelt har at skyde med i kvalifikationen. Og måske kan vi klare dem i løbet? Jeg har endnu ikke analyseret omgangstiderne med fulde tanke, men jeg håber på, at vi kan følge med dem i løbs-trim.«

»Det er vores mål, at være ’best-of-the-rest’. Eller rettere sagt: Vi vil være foran Renault – det er ikke så vigtigt at være foran Force India. Det er Renault, der er vores direkte konkurrent, når det handler om fjerdepladsen i konstruktør-VM. Og om penge. Og om stolthed – glem ikke det,« siger Magnussen om kampen med sit tidligere team.

Den afsluttende fredags-træning måtte afbrydes efter få minutter, da Sauber-køreren Marcus Ericsson slog en serie spektakulære kolbøtter. Svenskeren DRS-bagvinge ’lukkede’ ikke som den skal under nedbremsning, og så blev Sauber-raceren slynget ind i barrieren med høj fart.

»Det var vildt! Men heldigvis er han OK, så det er bare om at komme videre,« sagde Kevin Magnussen om kollegaens crash.