Drømmer du om at se Kevin Magnussen og resten af Formel 1-kørerne i aktion, er der nu stor chance for, at det kan blive virkelighed. For et dansk Formel 1 Grand Prix i Københavns gader er nu en realistisk mulighed allerede i 2020.

Projektet blev mandag forelagt den nye Formel 1-ledelsen med Chase Carey i spidsen ved et møde i England.

Her var stemningen for det danske projekt så positiv, at de nødvendige afklaringer om forudsætningerne for et dansk Formel 1 Grand Prix fortsætter efter sommerferien.

Et muligt bane-forløb blev allerede i marts gennemgået af Formel 1-VM´s faste arkitekt, tyskeren Harman Tilke.

Det danske Formel 1-projekt tænkes gennemført som et offentligt-private-partnerskab under den ene eller anden form. Forarbejdet er sket i et nært samarbejde med Erhvervsministeriet.

»Hold da kæft hvor fedt!«, jublede 24-årige Kevin Magnussen, der er fra Roskilde, da BT fortalte ham om planerne om et dansk Formel 1-grandprix i Københavns gader.

Han havde ikke tidligere hørt om projektet, men er vild med udsigten til en hjemmebane-grandprix:

»Jeg kan næsten ikke tro det, men hvis det lykkes at få Formel 1 til København, kan jeg love én ting: Så bliver der givet bundgas!«

Også fra politisk side er der stor opbakning til et dansk Formel 1-grandprix. I hvert fald er erhvervsminister Brian Mikkelsen optimistisk i forhold til udsigterne.

»Vi har fået en henvendelse fra private investorer, og haft en dialog gennem længere tid. Når vi nu går offentlig ud med planerne, er det fordi jeg synes, det ser mere og mere realistisk ud. Formel 1 vil jo give København en kolossal branding, for der er 4-500 millioner mennesker, der ser med på TV,« siger ministeren til BT.