Kevin Magnussen skal ikke håbe på for mange point.
Kevin Magnussen skal ikke håbe på for mange point.

Lad os sige det med samme: Kevin Magnussen bliver ikke verdensmester i den forestående Formel 1-sæson.

Eller nummer to, eller nummer tre, eller nummer fire, eller nummer fem, eller nummer seks, eller nummer syv, eller nummer otte, elller nummer ni eller nummer 10 i den samlede VM-stilling.

Og muligvis slet ikke tæt på, når det hele skal gøres op sidst på året.

588

Såden lyder vurderingen fra det respekterede site Autosport.com, der har sat sig for at spå om 2016-sæsonen. Derfor har mediet sammensat 14 af bladets eksperter, der har vurderet alle 22 køreres muligheder i årets løb.

Her er Kevin Magnussen altså ikke med i den top-10, som Autosport.com har skruet sammen, og han er faktisk heller ikke med i den trio af kørere, der vurderes til at være tæt på top-10.

Men så bliver der plads til den 23-årige dansker, der vender tilbage i Formel 1 hos Renault. I kategorien ’værd at holde øje med’.

Her lyder de rosende ord om Kevin Magnussen:

»En afvisning kan være en kraftfuld motivator, og testkørslerne antyder, at Kevin Magnussen kanaliserer det på den rigtige måde. Forvent at han kommer til at være foran McLaren – holdet, der droppede ham – og at han kommer til at klemme sig ind foran Jolyon Palmer,« lyder det med reference til Renault-holdkammeraten.

Magnussen viste Formel 1-klasse fra start 588

Spådommen hos Autosport.com passer i virkeligheden meget godt med de forventninger, som Kevin Magnussen isoleret set har til første grandprix. Her har danskeren sagt om søndagens løb i Melbourne, at Renault-racerne sandsynligvis vil ligge lige uden for den pointgivende top-10:

»Man skal aldrig gå ud fra, at man får point, men hvis vi kan forlade Australien med point vil vi være glade. Det er mit mål. Og hvis både Jolyon og jeg kan få point vil det være en fantastisk præstation,« har Kevin Magnussen sagt til Renaults hjemmeside.

Og hvem bliver så verdensmester? Det gør Lewis Hamilton – igen. Briten vil ifølge Autosport vinde verdensmesterskabet for tredje år i træk, hvilket igen vil efterlade holdkammeraten Nico Rosberg med den utaknemmelige andenplads.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.