Det bliver et NEJ fra Kevin Magnussen til deltagelse i det store amerikanske 24-timersløb i Daytona i januar 2018.

Rygterne har kørt i månedsvis, men i denne uge blev det klart: Kevin Magnussen kommer ikke til start i det amerikanske 24-timersløb i Daytona for sportsvogne.

»Der har været snak med et team, men af flere forskellige grunde blev det ikke til en aftale. Det må blive en anden god gang,« siger Kevin Magnussen til BT.

Planerne om at stille op i USAs mest berømte sportsvognsløb udspringer af Kevin Magnussens drøm om at køre et løb sammen med sin far, Jan.

BT erfarer, at Jan Magnussens mangeårige arbejdsgiver, GM Corvette-teamet, længe overvejede at indsætte Kevin Magnussen som tredjekører i den Corvette, hans far kører til daglig.

Normalt er bilen kun besat af Magnussen senior og hans faste co-driver, Antonio Garcia, men ved fire lejligheder har man i 2018 brug for en tredjekører:

  • I 24-timersløbet Daytona (januar),
  • i 12-timersløbet i Sebring (marts),
  • i 24-timersløbet i Le Mans (juni),
  • i Petit Le Mans i Atlanta (oktober).

Da Kevin Magnussen kun kunne køre i Daytona og eventuelt Le Mans, måtte planerne om et far-og søn-team skrinlægges, for GM Corvette vil have den samme tredjekører i alle fire løb.

Men da kontakten til amerikansk sportsvogns-racing først var skabt, kom et andet team hurtigt på banen.

Action Express-teamet, der sidste år var snublende tæt på en sejr i 24-timersløbet, var yderst interesseret i at have Kevin Magnussen med i deres Daytona-lineup. Action Express stiller op med en bil bygget af italienske Dallara, der også er ansvarlig for de biler, Haas-teamet indsætter i Formel 1-VM til Kevin Magnussen og Romain Grosjean.

Action Express er et af de absolutte topteams i amerikansk sportsvogns-racing. Teamets faste kørere, Christian Fittipaldi (Brasilien) og Joao Barbosa (USA), var på sejrskamlen i seks af de 12 2017-løb, og sluttede på en samlet tredjeplads i 2017-mesterskabet. I Daytona var Action Express efter 24 timers race blot et halvt sekund efter vinderen.

Forhandlingerne mellem Auto Express og Kevin Magnussen sluttede dog uden resultat, og danskeren fokuserer nu på Formel 1-VM 2018, men afviser ikke, at 24-timersløbet i Daytona i årene fremover kan komme til at indgå i hans løbskalender.

»Der er heller ingen chance for, at jeg kører Le Mans i år,« siger han til BT.

Magnussens tidligere teamkammerat i McLarens Formel 1-team, Fernando Alonso, stiller til gengæld op i 24-timersløbet i Daytona og er også kandidat til en plads i Le Mans-feltet.

To andre Formel 1-kørere fra 2017-feltet, Lance Stroll og Paul di Resta, er også med i Daytona.