Når Kevin Magnussen er på banen, forsøger han at vinde et Formel 1-mesterskab, han selv har udtænkt inde i sit hoved.

En form for B-mesterskab, om man vil. Det fortæller den danske racerkører til Autosport, og det mesterskab han selv har 'skabt' er med til at motivere ham.

»Jeg har på en måde skabt det her store mesterskab i mit hoved. Jeg ved godt, det ikke eksisterer, men det er noget, jeg bruger som motivation,« siger Kevin Magnussen.

Den danske haas-kører ligger nummer otte i det samlede 2018-regnskab med 45 point, og Kevin Magnussen fokuserer på at blive 'best of the rest'.

»Jeg har givet slip på holdene i top tre (Mercedes, Ferrari og Red Bull, red.). Dem bekymrer jeg mig ikke om, men vi står helt lige i kampen mod to eller tre af holdene i midten, og den kamp vil jeg rigtig gerne vinde,« siger Kevin Magnussen, der kun er syv point efter Nico Hulkenberg i Renault-bilen.

Kevin Magnussen har haft en fin sæson indtil videre. Vis mere

Kevin Magnussen blev en del af Formel 1 i 2014, men han har ikke - før nu - oplevet det som han selv kalder stor vinder-følelse. Heller ikke da han blev nummer fem i Bahrain og Østrig. Det har ændret sig nu.

»Da jeg blev nummer tre men fik andenpladsen i Australien i mit første løb, havde jeg stadig ikke den slags vinderfølelser, det var bare en tredjeplads. Nu har jeg mulighed for at fokusere på det her store mesterskab, jeg har skabt i mit hoved, og når jeg slår de andre, får jeg de følelser (vinderfølelser, red.). Jeg er ligeglad med de tre hold, de er i en liga for sig,« siger Kevin Magnussen, der understreger, at han bliver motiveret af at slutte først blandt alle holdene i midten.

Kevin Magnussen har endnu ikke forlænget sin kontrakt med Haas, men det forventes, det kommer til at ske.