Kevin Magnussen afslører, hvilket nummer han ønsker på siden af sin McLaren i sin debutsæson i Formel 1.
Kevin Magnussen afslører, hvilket nummer han ønsker på siden af sin McLaren i sin debutsæson i Formel 1. Foto: Le Mans
Kevin Magnussen afslører, hvilket løbsnummer han ønsker sig på fronten af sin McLaren i debutsæsonen i Formel 1.

Fra næste sæson træder en ny regel i kraft i Formel 1 om, at feltets kørere selv kan være med til at bestemme, hvilket nummer de ønsker at køre med. 

Således skulle alle Formel 1-kørerne før jul indsende tre løbsnumre i en prioriteret rækkefølge til Det Internationale Motorsports Forbund (FIA). Tallene måtte vælges mellem numrene fra 2 til 99.

Den nye regel omfatter dermed også Danmarks nyslåede Formel 1-stjerne Kevin Magnussen, som for første gang afslører sit ønskenummer for den kommende Formel 1-sæson.

Til bt.dk fortæller Kevin Magnussen via sin manager, hvilke tre løbsnumre han har indsendt til FIA

Danskerens førsteprioritet er nummer 20. Det er nummeret, som Kevin Magnussen kørte med på sin racer i den netop overståede mesterskabssæson i Formel Renault World Series 3.5. Sæsonen står tilbage som et regulært internationalt gennembrud for 21-årige Kevin Magnussen, og han håber derfor, at 20-tallet også kan bringe ham held i Formel 1.

Det næste tal på Kevin Magnussens ønskeliste er nummer 3. Årsagen til, at Kevin Magnussen har valgt netop 3-tallet, er, at det er hans lillebror yndlingsnummer. 

Det sidste ønskenummer på Kevin Magnussens prioriterede liste til FIA er nummer 23. Her har to ting været afgørende i forhold til den danske McLaren-kørers valg af nummer. For det første indeholder tallet kombinationen af 20 og 3. Men samtidig er nummer 23 Kevins far, Jan Magnussens, foretrukne løbsnummer på raceren, når han selv har mulighed for at bestemme sit løbsnummer.

Af andre offentliggjorte nummerønsker har den spanske Ferrari-kører, Fernando Alonso, ansøgt om at køre med nummer 14. Valtteri Bottas (Williams) valgt nummer 77, Nico Rosberg (Mercedes) ønsker sig numrene 6, 5 eller 8. Sergio Perez fra Force India vil have nummer 11, og så har Toro Rossos Jean-Eric Vergne ønsket 21, 25 eller 27. 

Nummer 1 er reserveret til den regerende verdensmester, Red Bulls Sebastian Vettel. 
 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.