Kommer Formel 1 til København i løbet af de kommende år, kommer stjernerne næppe alene.

Stjerner fra en helt anden sportsgren kan nemlig følge med Lewis Hamilton, Kevin Magnussen og co., hvis en af verdens største sportsbegivenheder finder vej til landets hovedstad.

En af idemændene bag at få Formel 1 til København, Lars Seier Christensen, vil nemlig arrangere et cykelløb på den bane, Formel 1-bilerne skal køre på. Et cykelløb, der skal afvikles i løbet af ugen, hvor selve Formel 1-løbet køres om søndagen.

»Hele det miljømæssige skal bygges ind også, og jeg er glad for cykler. Så jeg tænker, det vil være helt oplagt – og det har Formel 1 også nikket til – at lave et cykel-criterium med nogle af de stjerner, som danskerne også godt kan lide. Det kan bygges ind torsdag eller fredag til en lav entrepris, så man kan komme ind og se vores cykelstjerner på banen,« siger Lars Seier Christensen.

Grunden er simpel. København er en grøn og miljøvenlig cykelby. Og det skal verden se. Også i forbindelse med et Formel 1-løb.

»Formel 1 er meget interesseret i at dele den ambition, hvor vi understreger Københavns image som en cykelby. Min vurdering er, at hvis vi kører Lewis Hamilton ind på ladet af en Christiania-cykel, vil det være billedet, der går verden rundt. Det skal bygges ind i det, og det er de sådan set med på,« siger Seier.

 

Der mangler fortsat politiske godkendelser og en cirka en halv milliard i kassen, inden et Formel 1-løb – og dermed også et nyt cykelløb – muligvis ser dagens lys i København.

Herunder kan du se banen, som den kan komme til at se ud, hvis planerne om et Formel 1-løb i København bliver til virkelighed.