Det blev kun til et enkelt år for Pascal Wehrlein hos Sauber.

Den 23-årige tyske racerkører blev efter sæsonen kasseret hos Formel 1-holdet og afløst af Formel 2-mesteren Charles Leclerc for den kommende sæson.

Og selv om det var Pascal Wehrlein, der i 2017 scorede samtlige Sauber-point, fik holdets anden kører, Marcus Ericsson, altså lov til at beholde sit sæde.

Pascal Wehrlein scorede fem point via en ottendeplads i Spanien og en 10. plads i Aserbajdsjan i første halvdel af sæsonen, men faktisk mener tyskeren, at han kørte endnu bedre senere.

Her kan du  læse BTs to store juleinterview med Kevin Magnussen:

Det siger han i et interview med Motorsport.com.

»Barcelona var mit bedste løb set ud fra resultatet, men i anden halvdel af sæsonen kørte jeg bedre løb, men ingen kunne se det,« forklarer Pascal Wehrlein.

Sauber-raceren mistede tydeligt farten set i forhold til resten af feltet hen over sæsonen.

»Selv om vi havde et godt løb i anden halvdel af sæsonen, kunne man ikke se det, fordi hullet op til de andre var så stort. For eksempel på Suzuka-banen blev jeg overhalet med en omgang af nummer næstsidst,« fortæller Pascal Wehrlein, der i det pågældende løb blev nummer 15 og sidst af de fuldførende kørere.

Pascal Wehrlein på banen i Mexico, hvor han blev nummer 14 - og sidst.
Pascal Wehrlein på banen i Mexico, hvor han blev nummer 14 - og sidst. Foto: Mark Thompson

Nu er han ude af Formel 1, hvor han i 2016 (hos Manor) og 2017 i alt nåede op på 40 grandprixer.

»Jeg er pænt tilfreds med de fem point. Ikke alle løb har været så gode, som jeg kunne ønske, men jeg mener, at vi gjorde, hvad vi kunne,« siger tyskeren.

Endnu ligger det ikke klart i hvilken serie, Pascal Wehrlein skal køre næste år. Der har været lidt rygter om et comeback i den  tyske DTM-serie.