Formel 1 har fyret samtlige grid girls, fordi det ikke 'flugter med nutidens samfundsværdier'. Beslutning vækker vrede blandt de fyrede piger, som nu står uden job.

'Feministerne har kostet os vores jobs!'

Lauren Jade, der nu er blevet fyret gridgirl i Formel 1, er mega frustreret over, at der nu ikke længere skal være yndefulde piger i gridden til løbene.

På sin egen Twitter-profil skriver hun følgende.

»Få mig i studiet i 'This Morning' (britisk tv-program, red.), så jeg kan forsvare os grid girls på grund af de her feminister, som har kostet os vores jobs! Jeg har været en gridgirl i otte år, og jeg har aldrig følt mig utilpas. Jeg elsker mit job, og hvis jeg ikke gjorde, så ville jeg ikke gøre det. Ingen tvinger os til det. Det er vores eget valg,« skriver hun.

Raseriudbruddet, som man vist roligt kan kalde det, kommer efter Formel 1's beslutning om at afskedige de yndefulde og til tider letpåklædte kvinder, som står i gridden før et Formel 1-løb.

Det betyder altså, at når det første grandprix afvikles 25. marts i Melbourne, så vil der ikke længere være ansat kvinder til at være i gridden som gridgirls. Normalt er det dem, der blandt andet går på banen før et løb og holder et nummer op foran hver eneste kører og bil.

Grid girls modtager kørerne med klapsalver i 2016, her ved grandprixet i Ungarn.
Grid girls modtager kørerne med klapsalver i 2016, her ved grandprixet i Ungarn. Foto: ANDREJ ISAKOVIC
Vis mere

Årsagen til Formel 1's beslutning er, at Formel 1 ikke mener, at det flugter med værdierne i brandet, og at det er helt i tråd med nutidens normer at afskedige kvinderne, fordi man skal væk fra

I Norge begyndte den samme debat sidste år inden for cykelsporten. Nordmændene meldte ud, at man i bund og grund ville afløse de letpåklædte podiepiger med 'mere elegant klædte kvinder'. Det fik debatten til at rase, og blandt andre sportsdirektøren Brian Holm var havde en holdning til sagen - læs den historie her.

I sidste uge var det dartorganisationen PDC, der valgte at droppe brugen af walk-on-girls.