Kronprins Frederik var begejstret over sit lynvisit ved det italienske formel grandprix i Monza-banen.

Han ankom til banen nord for Milano kort før frokost, blev udstyret med et VIP-pas til paddock fra Formel 1-bagmand Bernie Ecclestone og blev så mødt af Kevin Magnussen ved indgangen til McLaren-teamets treetagers, transportable hovedkvarter.

Her talte han med den danske formel 1-kører op til starten af løbet, men han nåede ikke at komme ud på start-gridden, inden det blev lukket for adgang til banen.

- Det var kæmpestort at møde Kevin Magnussen, fortalte Kronprinsen efterfølgende.

- Jeg har meget stor respekt for ham - det er utroligt godt gået af en dreng på 21 år, der på mindre end et år er kommet ind i den her kæmpe mølle. Man siger Formel 1 er 20 procent kørsel og 80 procent handling af alt det andet ved siden af -  teknikken, briefings, samarbejdet med ingeniørerne og så videre.

- Han har jo været i gang i nogle måneder nu, og jeg fornemmer, der er en rigtig god stemning omkring ham. Kevin gør det godt - og han er meget sympatisk.

Kronprinsen fulgte løbet fra McLaren-pitten, og så på nærmeste hold teamets reaktionen på danskerens kanonstart, der sendte ham op på andenpladsen.

- Det var fuldstændig genialt, da han gik op og tog andenpladsen – det var noget af den flotteste kørsel, jeg har set, og det fik hænderne til at klappe,” fortalte han efter løbet til BT.