Lewis Hamilton og Max Verstappen bruger ikke meget tid på hinanden, når de ikke sidder i racerbilerne.

De kæmper en indædt kamp om verdensmesterskabet, og indimellem går bølgerne højt. Og det tyder ikke ligefrem på, at Lewis Hamilton og Max Verstappen nogensinde bliver sjælevenner.

I hvert fald bruger de ikke mange øjeblikke på hyggelige samtaler, når de trasker gennem paddocken på Formel 1-banerne rundt omkring i verden.

»Vi har meget begrænset kommunikation. Ligesom sidste år siger vi hej til hinanden, når vi mødes på banen. Det samme gør vi i år, og intet er ændret for mig.« siger Lewis Hamilton ifølge Reuters.

Lewis Hamilton (tv.) og Max Verstappen hilser pænt på hinanden i paddocken, men heller ikke mere end det, afslører førstnævnte. (Arkivfoto) Hoch Zwei/Ritzau Scanpix
Lewis Hamilton (tv.) og Max Verstappen hilser pænt på hinanden i paddocken, men heller ikke mere end det, afslører førstnævnte. (Arkivfoto) Hoch Zwei/Ritzau Scanpix
Vis mere

De to har i løbet af sæsonen haft nogle heftige dueller. På Silverstone i England blev Verstappen presset af banen af Hamilton, og hollænderen var rasende.

På Monza-banen i Italien ødelagde de det for hinanden, da de begge måtte udgå efter et sammenstød i en chikane, og igen var der kold luft mellem de to.

Duellen er mildest talt intens, og føringen i den samlede stilling er skiftet flere gange i løbet af sæsonen.

Inden weekendens grandprix i Austin i USA fører Max Verstappen med seks point ned til Lewis Hamilton, som jagter en sejr, der kan give ham et comeback i VM-kapløbet.

»Det bliver utrolig svært,« siger Lewis Hamilton.

Max Verstappen sluttede i det seneste løb i Tyrkiet på andenpladsen, mens Hamilton sluttede som femmer. Alligevel var hollænderen ikke tilfreds. Han vil have mere fart i Red Bull-raceren i Austin.

»Vi ved, vi stadig har noget arbejde at gøre. Vi vil gerne være hurtigere. Resultatet for os som hold var godt i Tyrkiet, men præstationen var ikke fremragende,« siger Max Verstappen.

Startskuddet til weekendens grandprix lyder søndag klokken 21.00 dansk tid.

/ritzau/