Mens Haas arbejder på at få de sidste detaljer i Kevin Magnussens 2019-kontrakt på plads, har danskeren allerede et nyt, langsigtet mål: Han vil køre 24-timers løbene i både Daytona og Le Mans. Men kun med sin far, 45-årige Jan Magnussen, som co-driver.

»Jeg vil rigtig gerne køre Daytona sammen med min far,« siger Kevin Magnussen.

Jan Magnussen, der kørte Formel 1 i 1995-98 for McLaren-Mercedes og Stewart-Ford, har i 15 år været fabrikskører for amerikanske GM Corvettes GT-team. Her har han vundet det amerikanske mesterskab flere gange, og han har scoret fire klassesejre i Le Mans.

»Corvette kan sagtens se mulighederne i at køre Le Mans med et Magnussen far-og-søn team,« fortæller Jan:

»De synes faktisk, at det er en rigtig god ide!«

»Men Corvette har brug for en kører til fire løb,« forklarer Jan Magnussen, der netop har underskrevet en ny kontrakt med det amerikanske team.

»Der er fire langdistanceløb i vores 2019-program – Daytona, Le Mans, 12-timersløbet i Sebring og Petit Le Mans. Her kunne de bruge Kevin som tredjekører sammen med mig og min faste makker, Antonio Garcia. Men problemet er, at Kevin kun kan køre de to 24-timersløb – han er optaget af Formel 1, når vi kører i Sebring og ved Petit Le Mans. Foreløbig insisterer de på, at vi skal have samme tredjekører i alle fire løb. Men jeg prøver at få dem til at skifte mening, så Kevin kan ’nøjes’ med de to 24-timersløb,« fortsætter Jan, der startede sin Corvette-karriere som tredjekører i langdistanceløbene tilbage i 2004.

»Vi arbejder på det, men ikke særligt seriøst, og jeg tror ikke, det kommer til at ske i 2019,« siger Kevin Magnussen.

»Jeg er jo ikke GT-kører, men jeg vil gerne køre sammen med min far, og Daytona er et legendarisk løb. Og det ville være en god opvarmning til Le Mans. Men som sagt: Vi arbejder ikke meget seriøst med henblik på 2019 – både min far og jeg føler, at vi har nogle år endnu, hvor det kan lykkes.«

Allerede i år arbejdede Jan og Kevin Magnussen på at køre 24-timersløbet i Daytona i januar for Corvette. Da det amerikanske team så insisterede på at have samme tredjekører i alle fire langdistanceløb, måtte man opgive planerne. I stedet var Kevin Magnussen tæt på at komme til start for det amerikanske prototype-team Action Express Racing, men også disse planer gik i vasken. Action Express Racing vil gerne have Magnussen med i deres 2019-lineup til Daytona, men danskeren siger nu, at han kun vil køre 24-timersløbet sammen med sin far.

B.T. har tidligere spurgt Haas-teamet, om man ville give Kevin Magnussen fri til 24-timetsløbet i Daytona. Her var meldingen fra teamejer Gene Haas:

»Så længe det ikke kolliderer med vores Formel 1-program, vil vi ikke stille os i vejen for den slags.«