Lyt til artiklen

Der har været gang i pressemaskinen hos flere teams og kørere i pitten i Singapore fredag mellem de to frie træninger.

Således blev en bunke pressemeddelelser skudt af sted med minutiøs præcision, hvor flere opsigtsvækkende nyheder blev bekræftet efter måneders rygtestrøm.

Hvis vi begynder på kørersiden, så står det nu klart, at spanske Carlos Sainz bytter Toro Rosso-teamet ud med Renault i den kommende sæson i 2018. Kontrakten mellem spanieren og Renault er i første omgang en såkaldt lejeaftale, hvor Red Bull, der ejer Carlos Sainz, er gået med til at udlåne spanieren. Det skulle dig være mærkeligt, hvis ikke aftalen omfatter en frikøbsklausul.

Med Carlos Sainz' ankomst i 2018 hos Renault står Kevin Magnussens tidligere teamkollega Jolyon Palmer uden job efter sæsonen. Og han skal nu på jagt andre steder. Mon ikke Kevin Magnussen ser Palmers situation fra sin plads hos Haas og priser sig lykkelig for, at han takkede nej til den et-årige kontrakt, som Renault tilbød ham sidste år...

Foto: DIEGO AZUBEL
Vis mere

Hos Toro Rosso ligner den 21-årige franskmand Pierre Gasly manden, der får pladsen i 2018. Hvis vi dvæler ved Toro Rosso, så er der også her markant nyt.

Teamet er nemlig blevet enig med Honda om, at Toro Rosso til næste år kører med japanernes udskældte motor i bilerne. Den aftale er blevet en realitet, fordi Honda og McLaren også nu har meldt ud, at de stopper samarbejdet efter 2017-sæsonen.

McLaren fortæller i samme ombæring, at det engelske team fra 2018 og tre år frem skal køre med Renaults motorer.

McLaren har dermed sat en stopper for tre års pinsler med Honda, og aftalen med Renault ventes at være den faktor, som gør, at Fernando Alonso ender med at forlænge sin kontrakt med McLaren efter sæsonen.