Jan Magnussen kører stadig stærkt og har en kalender pakket med løb, han skal køre med i rundt om i hele verden.

Sidste weekend var den tidligere Formel 1-kører i Østrig, hvor han var en del af den danske trio med Mikkel Mac og Johnny Laursen, der kører med i den Europæiske Le Mans-serie for Formula Racing.

Men noget har ændret sig for den 41-årige dansker, når han kommer rundt til løb og er hjemme i Roskilde med sin kone og børn. I dag er han ikke længere ’bare’ racerkøreren Jan Magnussen. Nu er han i lige så høj grad far til Formel 1-stjernen Kevin Magnussen.

Den nye virkelighed blev en realitet, da Kevin Magnussen i november måned sidste år skrev under på sin første Formel 1-kontrakt med McLaren-teamet. Den 21-årige dansker blev på et splitsekund en af Danmarks mest omtalte sportspersoner.

Hvordan har det været som far at se sin søn blive landskendt fra den ene dag til den anden?

- Det var stort, og jeg er fantastisk stolt af ham. Jeg synes, han fortjener al den positive omtale, han får. Men det har været en omvæltning. Til de Formel 1-løb, jeg har været med til og set ham køre, er presset så stort, som det nu er for en Formel 1-kører. Det kom ikke rigtigt bag på mig. Men jeg var i Aarhus til Classic Race, hvor Kevin kom forbi. Her var det overvældende at se, at han kom med bodyguards, og hvor stort et virvar der var omkring ham. Det var ikke væmmeligt, men det var mærkeligt at se Kevin i den situation, hvor det pludselig krævede, at der var folk, som skulle passe på ham. Det var vildt.

Køb BT søndag og læs det store interview med Jan Magnussen, der fortæller om sønniken. Her fortæller Jan Magnussen blandt andet om:

- Hvordan Kevin tackler opmærksomheden.  
- Hvorfor Kevin ikke taler om sit privatliv. 
- Hvilke råd Jan Magnussen giver sin søn. 
- Hvordan man som far hjælper en Formel 1-søn.
- Hvad andenpladsen i Australien betød for Kevin.